n. 4 dl hilloa
- 450 g kuorittuja ja kivettömiä aprikooseja (n 700 g kokonaisia)
- 160 g sokeria
- 1-2 rkl sitruunamehua
Laita ruokalusikoita pakastimeen. Tarvitset niitä myöhemmin hillon rakenteen tutkimiseen.

Kuori aprikoosit.
Halkaise ja poista niistä kivet.
Leikkaa aprikoosin puolikkaat 4 osaan.
Laita hillopurkit uuniin kuumenemaan (kylmä uuni, nosta lämpötila 100 asteeseen, anna olla väh. 15 minuuttia) ja kannet veteen kiehumaan.
Laita aprikoosit suureen kattilaan.
Kaada aprikoosien päälle sokeri ja 1 ruokalusikallinen sitruunan mehua.
Sekoita aineksia, niin että sokeri kostuu kokonaan.
Laita levy päälle ja ala keittämään hilloa.
Hillo saa kiehua miedolla lämmöllä, sekoita hilloa kuitenkin välillä, se ei saa palaa pohjaan.
Hillo alkaa vaahdota n 15 minuutin kuluttua.
Anna hillon kiehua edelleen.
Kuori vaahto hillon pinnalta reikäkauhalla tai tavallisella lusikalla.
Jatka hillon keittämistä.
Maista hilloa. Mikäli hillo on liian makeaa lisää sitruunamehua siihen.
Jatka hillon keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes hillo on paksuuntunut.
Tipauta hilloa pakastimesta otettuun lusikkaan.
Mikäli hillo on jämäkkää, niin purkita se. Jos hillo on vielä liian löysää, jatka keittämistä.
Kaada hillo kuumiin purkkeihin heti.
Siisti purkin suuaukko hillosta.
Sulje kannet heti.
Säilytä hillopurkkeja kylmässä.

Kuorin aprikoosit, koska tein hillon lapsille ja halusin vähentää torjunta-ainejäämien määrää. Aprikooseja ei ole pakko kuoria.
Aprikoosien kuorintaan voi käyttää kuorimaveistä, joka puree hyvin koviin aprikooseihin. Kypsät ja mehukkaat aprikoosit saa kuorittua terävän veitsen avulla.
Aprikoosit sisältävät pektiiniä, jonka toimintaa sokeri ja sitruunamehu tehostavat niin, että aprikooseista voi keittää hilloa ilman hillosokeria.
Vinkki
Eero valmisti blogissa olleella ohjeella luumuhilloa Märjamaa-luumusta ja se maistui aivan aprikoosihillolta. Suosittelen kokeilemaan.
1 thought on “Aprikoosihillo”