Omenakakku ja vaniljakastike

Omenakakku

10 suomalaista pienehköä hapahkoa omenaa Raastettuna
(tai 4 Granny Smithiä)

pieni pussi mantelirouhetta (n. 2 dl)
vajaa 2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl (kukkura) vaniljasokeria
reilu 1 tl leivinjauhetta
n. 150 g voita sulatettuna
kanelia

Sekoita kuivat aineet (ei kanelia) ja lisää rasva

Laita kerroksittain vuokaan, omenan päälle aina kanelia. Päällimmäiseksi taikinaa.
Paista 200 c yli 1/2 tuntia.

Vaniljakastike

3 keltuaista
vaniljatanko (halkaise ja avaa vähän)
1/2 l kermaa
sokeria
(Maizenaa tarpeen mukaan suurustukseen)

Keitä hiljalleen ainakin 15 min.

vanha rintareppu
Puolivuotta ennen kuin teimme tätä omenakakkua ensimmäisen kerran

Näiden ohjeiden mukaan tehtiin tyttäreni yksivuotisjuhliin herkut ja sittemmin lapsen ollessa teini, muistelimme viime vuosituhantista juhlaa samojen ohjeiden parissa. Tämä omenan ja vanilja yhdistelmä on ehkä paras koskaan kohtaamani. Reseptistä saa rapsakamman, kun rouhii itse mantelit esimerkiksi Bamix:in “myllyllä” karkeiksi, vaihtelevan kokoiseksi rouheeksi.

Leave a Comment