Hiillosperunat

Meillä grillataan ympäri vuoden ja se asettaa omat haasteensa grilliruoalle. Tavanomaisimpiin grillattaviin kyllästyy ja osa niistä on aika arvokkaita säännöllisessä käytössä. Tähän ongelmaan meillä on ollut ratkaisuna hiillosperunat.

Hiillosperunoiden teko on simppeliä. Keitämme grillausta edeltävälle ruoalle ylimääräisiä perunoita, näin perunat valmistuvat ilman erillistä vaivaa. Valmiiksi keitetty peruna on nopea grillata ja se on selkeä plussa näin vaihtelevilla grillauskeleillä.

Hiillosperunoiden nimi tulee siitä, että ne valmistetaan hiilloksella tai vastaavalla lämmöllä. Tarkoituksena ei siis ole liekittää niitä hiiltyneiksi.

Keitettyjen perunoiden maku ja rakenne muuttuvat grillattaessa uuniperunamaiseksi ja herkuuliseksi. Itse suosin hiillosperunana muita, kuin kiinteitä lajikkeita.

Hiillosperunat

  • Keitä paksukuoriset perunat liki kypsiksi.
  • Nosta perunat grilliin ritilän tai hiillokseen asetetun folion päälle.
  • Anna perunoiden kuumentua ja saada pintaansa kaunis väri.

Tarjoa perunoiden kanssa voita, tuorejuustoa tai maustettua kermaviiliä.

Tammikuu 2016 -28 pakkasta ja grilli kuumana

Vaikka meillä täällä etelässä taitaa nyt virallisesti olla kevät, niin vinkkaan talvigrillaajan kokemuksella seuraavaa:  Pakkasella grillatessa kannattaa kylmälaukkuun varata kaikki ne asiat, joiden ei halua jäätyvän tai muuttuvan hyisiksi. Pakkasella on esimerkiksi miellyttävämpää juoda huoneenlämpöistä vettä, kuin jäähileistä.

Leave a Comment