Joulukuusimehu on erilainen juhlajuoma, siinä maistuu kaneli, omena ja hunaja ja sitten se eksoottinen ainesosa, joulukuusi.
Tämän juoma on helppo ja nopea valmistaa ja siksi sitä kannattaa tehdä juhliin alkoholittomaksi vaihtoehdoksi.
Tämä ohje on peräisin Kodin uusi mehukirja, Petter Bergström.
Joulukuusimehu
3 lasillista
1 litra oksankärkiä
1 hapan omena
1 kanelitanko
5 dl vettä
1 rkl hunajaa
Poimi kuusen uloimmat oksat eli vuosikasvaimet, tarvitset niitä litran.
Kuori omenat ja lohko se.
Laita omenan lohkot, kanelitanko ja kuusen oksat kattilaan.
Kaada vesi kattilaan.
Painele aineksia niin, että ne ovat vedessä.
Keitä mehua 10 minuuttia tai kunnes omenalohkot ovat hajonneet.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä (muutama tunti).
Siivilöi mehu.
makeuta mehu hunajalla.
Tarjoile mehu kylmänä.
Kuusesta tehtyjä valmisteita, ruokia jne ei suositella astmaatikoille tai hinkuystästä kärsiville.
Sinikka Piippo, Elinvoimaa puista
Kuusen neulaset ja kerkät ovat eri puulajien osista antioksidanttisimpia, kertoo Sinikka Piippo Elivoimaa puista kirjassa.
Tämäpäs on jännä resepti.
On ihan pakko kokeilla.
Hyvää uutta vuotta!
Se oli mielenkiintoinen ja maukas, myös lämpimänä.
Mukavaa tulevaa vuotta!
Kuulostaa erikoiselta, mutta maukkaalta 🙂
Sitä se oli 🙂
Olen jossain muuallakin tämän tyyppiseen törmännyt. Olin unohtanut koko mehun ,kiitos muistutulsesta!
Ihanaa uutta vuotta ja vuosikymmentä teille!
Männynneulastee on toinen vastaava herkku.
Ihanaa tulevaa vuotta!
Enpä ole koskaan tästä kuullutkaan 😀
Itsekin maistoin tätä nyt ensimmäistä kertaa 🙂
No nyt on tosi mielenkiintoinen ohje. En ole koskaan edes maistanut tällaista.
Ihanaa uutta vuotta teille!
Itsellenikin tämä oli ensimmäinen kerta.
Ihanaa alkanutta vuotta!
Kuulostipa hyvältä, tuota pitää kokeilla:) Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta💖
Suosittelen lämpimästi 🙂
Hyvää alkanutta vuotta <3
Kiitos, tosi hyvä vinkki!! Olen parisen vuotta yrittänyt kokeilla, miten kuusenkerkkiä voisi hyödyntää ja minun ei vaan tule käytettyä esim. makeita kerkkäsiirappeja, vaan kaappiin jäävät. Nytpä kokeilenkin tehdä jo keväämmällä tällaista kerkkä-mehua ja jos maistuu hyvältä, niinkuin uskon, että maistuu, laitan kerkkiä seuraavan talven juomia varten pakkaseen.
Tämä oli siitä kiva mehu, että makeutta saa itse säädeltyä hunajaa lisäämällä. Itsessään kun nuo muut aineet eivät ole makeita 🙂
Hyvää ja terveellistä, veikkaan! Kokatessa leviää varmaan ihana tuoksukin!
Olet oikeassa, tuoksu oli hyvä 🙂