Kaivopihan muodonmuutos, aloitus

Muistatteko nämä multakasat? Harmittelen vähän, ettei blogin arkistoista löydy niitä realistisia horrorkuvia siitä, miten pahalta tämä pihan kulmaus vielä hetki sitten näytti. Ainoa, joka sitä rakasti ehdoitta oli taapero. Hän rakasti laskea mahallaan liukua multamäkiä alas.

Aloitetaanpa alusta. Nyt menossa on kaivopihan muodonmuutos. Ristin tämän kirjoituksen aloitukseksi, vaikka se ei sitä varsinaisesti ole. Katsohan alapuolella olevaa kuvakollaasia vuodelta 2015. Kuvan ottamisen jälkeen risut on korjattu pois, kuopat täytetty ja 44 kuusenkantoa on jyrsitty pois.

2015

Emme oikein olleet varmoja mitä alueelle haluaisimme. Paikasta ei alkuun saanut selkoa, sillä risukossa oli hankala kulkea. Sitten tulivat muut kiireet. Kaivopihan, kutsumme aluetta siksi sillä sijaitsevan vanhan rikkinäisen rengaskaivon vuoksi, remontti alkoi 2018 loppuvuodesta kantojen jyrsimisellä.

Kevät 2017

Keväällä 2019 istutimme sinne lehmuksia ja saman tein sinne kärrättiin kamalat kasat maata tienpohjan alta. Ja sinne ne maamassat jäivät liki vuodeksi rumina törröttämään.

Päätimem tasata maamassat, poistaa suurimmat kivet ja istuttaa alueelle lisää tuulensuojaa.

Yllä oleva kuva voisi olla tältä keväältä, vaikka se onkin viime keväältä. Näin homma eteni nytkin.

Sylsy 2019, multakasat eivät kunnolla näy

Mitä sitten olemme alueella tänä vuonna tehneet? Kameraan on tallentunut hävettävän vähän kuvia, antaa siis IGTV:n kertoa ensin siitä, kuinka kasasimme kasvihuoneen rungon.

Tämän jälkeen aloimme tasaamaan maata:

Kiviä löytyi kamalat kasat, kuten aina tällä tontilla. Niistä tehtiin, taas kerran, kiviaitaa. Tein kiviaidan teosta kaksi nopeaa videota. Toivottavasti nämä vastaavat kysymyksiin siitä, miten voi tehdä kiviaitoja.

Meillä on ollut kiire ja sama tahti jatkuu edelleen. Tarkoituksena olisi, että ensi vuoden keväällä tähän tulevan hedelmätarhan suunnitelmat olisivat valmiit ja homman voisi viimeistellä. Siihen on kuitenkin vielä matkaa ja monen monituista työvaihetta.

Kevät ja lapset pitävät minut kiitettävästi kaukana koneelta, joten blogi päivittyy nyt lauantaisin ja kuukauden ensimmäisenä maanantaina, kun on luotsaamani #suuntanaomavaraisuus -kirjoitusten vuoro.

Leave a Comment