Kesäkurpitsasuklaakakku

Tällä ohjeella valmistuu kaksi kuivakakkua. Tarvitset niitä varten litran tai puolentoista litran kakkuvuoat.

Kesäkurpitsasuklaakakku

2 kpl

7dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
4 dl sokeria
4munaa
2 dl rypsiöljyä
1mm vaniljajauhetta (tai enemmän vaniljasokeria)
7dl raastettua kesäkurpitsaa
260 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola.
Vatkaa sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaniljauute öljyyn ja lisää ohuena nauhana muna-sokeriseokseen.
Yhdistä kuivat aineet märkiin varovasti käännelleen.
Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa raaste ja rouhittu suklaa.
Voitele suorakaiteen mallinen leipävuoka ja kaada taikina siihen.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia.
aseta kakkuvuoat uunissa niin, että ilma pääsee liikkumaan niiden välissä.
Kypsyyden voit testata hammastikulla.
Varo paistamasta liian kuivaksi.
Tarjoa kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.

Olemme valmistaneet tämän kakun myös gluteenittomista jauhoista ja se onnistui ihan hyvin.

Siltä varalta, että haluat tehdä vain yhden kakun, on tässä puolitettu ohje.

3½ dl vehnäjauhoja
⅔ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl rypsiöljyä
½ tl vaniljajauhetta
3½ dl raastettua kesäkurpitsaa
130 g tummaa suklaata rouhittuna

1 thought on “Kesäkurpitsasuklaakakku”

Leave a Comment