Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein itse viiliä. Olin monesti aikonut tehdä sitä, mutta aina se on jostain syystä jäänyt. Nyt päätin korjata asian tilan, kun kaapista sattui löytymään 6 sopivaa kulhoa kotiviilille.

Kotiviili

6 annosta


1 prk punaista viiliä
1 litra punaista maitoa


Viilin voi tehdä kahdella tavalla.

Ensimmäisessä tavassa purkillinen punaista viiliä tasataan jokaiseen astiaan ja maito kaadetaan päälle ja sitten sekoitetaan.

Toisessa tavassa viili ja maito kaadetaan yhteen suureen astiaan, sekoitetaan ja kaadetaan sitten annoskulhoihin tekeytymään.


Kun viili on tavalla tai toisella saatu annoskulhoihin annetaan kulhojen seistä huoneenlämmössävedottomassa paikassa pyyhkeellä tai lautasilla peitettynä puolivuorokautta-vuorokauden.

Mitä kauemmin viili tekeytyy, sen happamampi siitä tulee.Viili kulhoja ei pitäisi tänä aikana liikutella. Kun viili on tekeytynyt nosta se jääkaappiin odottamaan syömistä.

2 Replies to “Kotiviili”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *