- 500 g porkkanoita
- 1litra keltaisia karviaisia
- tilkka vettä
- 6 dl hillosokeria
Raasta porkkanat.
Laita karviaiset ja porkkana raaste kattilaan ja keitä niitä pienessä vesitilkassa n. 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
Kuumenna lasipurkit uunissa 100 asteessa vartin ajan. Keitä purkkien kannat kattilassa.
Soseuta marjat ja porkkanaraaste sauvasekoittimella.
Lisää soseeseen hillosokeri kokoajan sekoittaen.
Anna hillon kiehahtaa.
Anna hillon hautua levyllä 10 minuuttia, sekoita välillä varovaisesti.
Tölkitä hillo pikkuisen jäähtyneenä kuumiin purkkeihin.
Sulje hillopurkit ja säilytä hilloa kylmässä.
Purkituksessa auttaa, jos käytössä on hillosuppilo, se vähentää sotkua huomattavasti.
Nauti hillo esimerkiksi gluteenittomien linssi-kvinoa lettujen (klick) kaverina.
Muistan äitini joskus valmistaneen tällaista “Köyhän akan lakkahilloa”.
Jos saan lakkoja, en raski niistä hilloa keittää, paitsi jos löydän ämpäritolkulla.
Sama homma, ne vähät löytämäni hillat menevät suoraans yöntiin tai pakkaseen. Eri asia olisi, jos löytäisi oikein kunnollisen hillasuon, josta riittäisi poimittavaa hillokellariinkin 🙂