Lasagne

  • 1 iso sipuli
  • 700 g jauhelihaa
  • 600 g tomaatteja
  • lihaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 7 valkosipulinkynttä
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • välimerenyrttiseos tai vastaava

Valkokastike

  • 8 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g raastettua juustoa (emmental)

Kastikkeen suurus

  • 2 dl kylmää maitoa
  • 3/4 dl gluteenittomia jauhoja

Lisäksi

  • 50- 100 g juustoraastetta lasagnen pinnalle
  • 250 g gluteenittomia lasagnelevyjä

Hienonna sipulit.
Ruskista jauheliha ja lisää siihen sipulit.
Paloittele tomaatit.
Lisää tomaatit ruskistetun jauhelihan joukkoon.
Lisää veteen liotettu lihaliemi sekä muut mausteet.
Anna hautua, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.


Tee valkokastike 2 litran kattilaan:

Kuumenna 8 dl maitoa kiehuvaksi.
Sekoita lasissa kylmä maito ja jauhot tasaiseksi suurukseksi.
Lisää suurus kuumaan maitoon samalla sekoittaen.
Anna maidon kiehua hetki, älä polta pohjaan.
Mausta kastike.
Lisää juusto maidon joukkoon pikkuhiljaa sekoittaen.
Kun kaikki juusto on sulatettu kastikkeeseen, niin nosta kastikekattila levyltä pois.

Voitele uunivuoka 20 x 30 cm.

Kokoa lasagne uunivuokaan

Levitä vuoan pohjalle ohut kerros lihakastiketta.
Laita lasagnelevyjä lihakastikkeen päälle.
Levitä valkokastike lasagne levyjen päälle.
Laita seuraavaksi vähän lihakastiketta.
Toista niin kauan kunnes vuoka on täynnä.
Päällimmäinen kerros on lihakastike ja valkokastike.
Ripottele päälle juustoraastetta.

Kypsennä 170 c uunin alaosassa n. 40-45 minuuttia.

Osa gluteenittomista lasagnelevyistä tulee esikeittää, tarkista asia pakkauksesta.

Leave a Comment