Luumu-portviinikastike

Oheinen kastikeresepti on kehitetty vuonna 2015 Sunsweetin luumu-ruokahaasteeseen ja ohjeessa käytetyt luumut on saatu sitä kautta.

Tämä resepti on toiveuusinta. Vanhan bloggerissa olleen Tsajut-blogin ohje on lukkojen takana ja tätä reseptiä on kyselty paljon. Joten olkaa hyvät ja hyvää ruokahalua.

kastikkeen aineet, luumu ja portviini

Tämä luumuista ja portviinistä viitisen vuotta sitten kehitetty kastike on edelleen perheemme kesken suosittu. Alun perin kastike ideoitiin kotimaisen kanin kumppaniksi, mutta kokemuksemme mukaan se toimii todella hyvin muidenkin lihojen kanssa.

Suosittelen valmistamaan aterialle paljon perunoita, perunamuussia tai vastaavaa johon tätä ihanaa kastiketta voi imeyttää.

Luumu-portviinikastike

  • 100 g kuivattuja luumuja
  • 1 1/2 dl punaista portviiniä
  • 6 dl vettä
  • 2 kana (/kasvis)liemikuutiota

Pienennä luumut ainakin neljään osaan.Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen puolestatunnista puoleentoista tuntia.Soseuta luumut sauvasekoittimella.

Tarjoa kastike kanin, kanan, ankan, porsaan tai naudan lihan kanssa.

Suosittelen suosiolla tekemään kastiketta tuplamäärän, kuten me tällä kertaa teimme. Kastike on joka kerta aiemmin loppunut pahasti kesken ja aikaansaanut hurjan kinan viimeisistä tipoista.

Kuten aina, käytä ruoanlaittoon vain sellaista viiniä, jota voisit itsekin juoda, kehnosta viinistä tulee kehno soosi. Olemme tehneet tämän kastikkeen erilaisista portviineistä ja niissäkin on eroja, maista siksi aina kastiketta ennen tarjoamista ja tarvittaessa lisää joukkoon vettä, viiniä tai suolaa.

Luumut sisältävät runsaasti kuituja, joten tämä kastikehan on sitä myöden liki terveysvaikutteinen herkku.

Kasvisproteiinien kanssa emme ole vielä päässet testaamaan tätä kastiketta. Kasvisruokavalioon sopivan kastikkeen saat vaihtamalla kanaliemen kasvisliemeen.

Leave a Comment