Luumuhillo
Pussillinen luumuja (200g)
2 – 4 dl vettä
(2 tl sokeria)
kanelitanko
1 rkl konjakkia
Keitetään pienellä lämmöllä kunnes luumut menevät mujuksi. Tähän on syytä varata aikaa vartista kolmeen varttiin.
Näiden mausteiden lisäksi hilloa voi maustaa vaniljalla, luomu appelsiinin kuorella ja muilla mausteilla, jotka saa joko jättää hilloon tai poimittua sieltä pois hillon valmistuttua. Esimerkiksi tähtianikset kannattaa laittaa hilloon kangaspussissa, jotta niistä ei jää kovia palasia hilloon.
Mausteinen luumuhillo
- 1 pss (200g) kuivattuja luumuja
- 1 luomu appelsiini; mehu ja kuori
- 2 tl sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 – 3 tähtianis
- vettä
Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.
Laita tähtianikset harsopussiin.
Sekoita kattilassa kaikki aineet vettä lukuunottamatta.
Anna hillon kiehua levyllä ja lisää vettä pikkuhiljaa joukkoon.
Kun luumut ovat kiehuneet rikki ja hillo on sopivan kiinteää ota hillo levyltä jäähtymään.