Luumuhillo joulutorttuhin

Luumuhillo

Pussillinen luumuja (200g)
2 – 4 dl vettä
(2 tl sokeria)
kanelitanko
1 rkl konjakkia

Keitetään pienellä lämmöllä kunnes luumut menevät mujuksi. Tähän on syytä varata aikaa vartista kolmeen varttiin.

Näiden mausteiden lisäksi hilloa voi maustaa vaniljalla, luomu appelsiinin kuorella ja muilla mausteilla, jotka saa joko jättää hilloon tai poimittua sieltä pois hillon valmistuttua. Esimerkiksi tähtianikset kannattaa laittaa hilloon kangaspussissa, jotta niistä ei jää kovia palasia hilloon.

Kuvan joululeivonnainen on valmistaikinan levy, joka on voideltu kananmunalla, päälle lisätty mantelilastuja. Paiston jälkeen levy on avattu, täytetty kermavaahdolla ja luumuhillolla. Komeus on kuorrutettu tomusokerilla.

Mausteinen luumuhillo

  • 1 pss (200g) kuivattuja luumuja
  • 1 luomu appelsiini; mehu ja kuori
  • 2 tl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 – 3 tähtianis
  • vettä

Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.
Laita tähtianikset harsopussiin.
Sekoita kattilassa kaikki aineet vettä lukuunottamatta.
Anna hillon kiehua levyllä ja lisää vettä pikkuhiljaa joukkoon.
Kun luumut ovat kiehuneet rikki ja hillo on sopivan kiinteää ota hillo levyltä jäähtymään.

Leave a Comment