Mignonjuustokakku

Pohja

100 g suklaakeksejä
35 g voita

Täyte

3 Mignon-suklaamunaa
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Koristeeksi

Suklaamunia ja suklainen tikkukaramelli.

Leikkaa 18 senttiä halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi.
Murusta suklaapikkuleivät.
Sulata rasva.
Sekoita rasva ja keksinmurut.
Painele seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin kovettumaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata Mignonit.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto.
Lisää seokseen hivenen jäähtynyt sula suklaa.
Liuota liivatteet 1-2 rkl kuumaa vettä.
Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin tömäköitymään.

Pääsiäisen suklaamunat nautitaan meillä aina joskus juustokakuissa. Aiemmin tekemämme Kinderjuustokakku oli menestys ja siitä kertoessani vahingossa nimesin kakun Mignonjuustokakuksi ja siitä se ajatus lähti. Mignon, tuo Fazerin toiseksi vanhin tuote, on aina ollut yksi lempipääsiäisherkuistamme.

Manteli-pähkinänougatjuustokakku oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja se ei ollut niin imelä kuin Kinderjuustokakku. Kakku oli niin herkullista, että se sopii nautittavaksi muulloinkin kuin Pääsisäisenä.

4 thoughts on “Mignonjuustokakku”

Leave a Comment