Mustaherukkahillo
- 1 kg (= 2 litraa) perattua mustaherukkaa
- 1/2 dl vettä
- 6 dl hillosokeria
Laita hillopurkit uuniin kuumenemaan, eli laita purkit kylmään uuniin ilman kansia, nosta lämpötila 100 asteeseen ja anna purkkien olla siellä vartti.
Kuumenna kattilassa marjat ja vesi.
Lisää hillosokeria vähitellen, samalla koko ajan sekoittaen.
Kun seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä.
Hauduta hilloa n. 15 minuuttia, samalla muutaman kerran varovasti sekoittaen.
Laita kannet kattilaan kiehumaan.
Tölkitä hillo hieman jäähtyneenä kuumiin purkkeihin, niin marjat eivät nouse pintaan.
Tölkitä hillo hieman jäähtyneenä kuumiin purkkeihin, niin marjat eivät nouse pintaan.
Meillä hillon valmistuminen vaati heti perään kanaa ja riisiä sisältävän aterian. Vaikka hillo sopii puuroon, lettujen päälle ja niin edelleen, on se silti omiaan kruunaamaan kana-annoksen.
Hyvä muistutus. Kiitos.
Mustaherukkahillo on parasta.
Lapsena opin hillon syönnin kaikkien ruokien kanssa, kun meillä oli aina Suomessa asuessamme kellarissa talveksi puusaavillinen täynnä puolukkahilloa.
Mustaherukkahillosta olen samaa mieltä <3
Saavillinen puolukkahilloa kuulostaa hyvältä.