Mustikka- mascarpone naked cake

Kehittelin tämän ohjeen vuosia sitten ja sen jälkeen se on säännöllisesti koristanut kahvipöytäämme niin kesällä kuin näin Itsenäisyyspäivän aikoihin.

Kakun koristeeksi tulee vain aavistus tomusokeria ja ehkä muutamia mustikoita. Kakku on ilman erikoisempia päällisiä todella näyttävä ja äärimmäisen helppo toteuttaa.

Konstailematon ulkoasua tekee kakusta myös helpon mukaan viemisen; päällisen tomusokerin voi ripsauttaa nopeasti perillä pintaan.

Kakku

  • 190 g suolatonta voita
  • 190 g sokeria
  • 3 kanamunaa
  • 175 g vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 mm vaniljajauhetta (/1tl vaniljasokeria)
  • 1/4 sitruunan kuorta
  • korppujauhoja ja voita vuokiin

Täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 200 g mustikoita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • sitruunankuorta
  • 0,5 – 1 rkl sokeria

tomusokeria koristeluun

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota 2 vuokaa halkaisijaltaan 20 cm.

Kakun leipominen

Pehmitä voi kattilassa tai mikrossa pehmeäksi.
Vatkaa pehmeä voi, vaniljajauhe ja sokeri kermamaiseksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen kevyesti vatkaten taikinaan.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää jauhot varovasti sekoittaen taikinaan.
Lisää viimeisenä hyvin ohuiksi ja pieniksi paloiksi vuoltu sitruunan keltainen kuori. 
Jaa taikina molempiin kakkuvuokiin.
Paista kakkuja n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsät.
Kypsä kakku irtoaa vähän reunoista ja ei tartu hammastikkuun raakana.

Anna kakun olla vuoassaan viitisen minuuttia ennen kuin kumoat sen leivinpaperin päälle jäähtymään.

Täytteen teko

Sekoita kaikki täyteen aineet keskenään.
Laita täyte jäähtyneen kakun väliin.
Paina kakun kantta sen verran, että täyte tulee sopivasti esille.
Laita kakku viileään odottamaan tarjoilua.
Korista kakku tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Kaivelin vanhoja kuvia ja löysin kuvan kakun ensimmäisestä versiosta, kesältä 2013. Kakkupohja on tehty yhdessä osassa, suuremmassa vuoassa ja leikattu jälkeenpäin kahtia.

Muita mustikkaisia kakkuja Itsenäisyyspäiväksi tai muihin herkkuhetkiin ovat myös mustikka-lakukakku ja valkosuklainen mustikkajuustokakku

Leave a Comment