Mustikkapiirakka
(50 cm leveän uunin pellillinen)
- 4 munaa
- 3dl sokeria
- ½ dl maitoa
- 1½ dl juoksevaa margariinia
- 4 ½dl vehnäjauhoja
- 2½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 5-6 dl kokonaisia mustikoita
- Pinnalle sokeria n. ½ dl ennen tai jälkeen paistamisen.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele mustikat päälle (ripottele sokeria pinnalle).
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä.
Varo ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Vaniljakastike
- 3 keltuaista
- vaniljatanko (halkaise ja avaa vähän)
- 1/2 l kermaa
- sokeria
- (Maizenaa tarpeen mukaan suurustukseen)
Sekoita kaikki aineet kattilaan.
Keitä hiljalleen ainakin 15 min.