Muuraamaton tiiligrilli

Mökin tiiligrilli

Meillä on Saimaan mökillä vuosikymmeniä käytössä ollut muuraamaton tiiligrilli. Grilli on äärimmäisen yksinkertainen rakenteeltaan ja se toimii loistavasti. Grillaamme usein parilalla ja grilli on mitoitettu juuri siihen tarkoitukseen.

Grillin rakenne

Grillin alla on kerros hiekkaa. Hiekan päällä on sementtilaatta. Laatan päällä on arina, jossa puut palavat. Tiilet on ladottu limittäin laatan päälle ovaalin muotoon.
Arinan vuoksi tuli ei pala laatan päällä ja näin tuli saa paremmin ilmaa ja laatta ei ole vaarassa haljeta.

Käytämme grillissä grillausvaiheessa hyvin pieniä klapeja, näin grilli ei pääse yllättäen liian kuumaksi. Pienet puut on myös suurempia helpompi pujottaa liekkeihin parilan ja tiilien kapeasta raosta.


Reiällisiä tiiliä on helppo liikutella tarvittaessa kuvissa oikealla alhaalla pystyssä tiilestä törröttävällä rautatangolla. Tiiliä liikuttelemalla saadaan grillistä oikean kokoinen parilalle, muurikalle tai ritilälle.


Grilli peitetään käytön jälkeen pressulla, joka suojaa sitä sään vaikutuksilta. Lisäksi märät tiilet saattavat haljeta, kun grilliä lämmitetään.

Pienet klapit grilliin

Grillin haapapenkki on samoja haapoja, joiden mökin alle unohtunut parempi puolisko taannoin kunnostettiin käyttöön.

Tuvan vanha grilli ja lohivartaat


Omalla tuvalla meillä oli käytössä erilainen muuraamaton tiiligrilli. Nyt sen tilalle olisi tarkoitus rakentaa uusi.

9 thoughts on “Muuraamaton tiiligrilli”

    • Kiitos. Lapsuuden kesiin kuului itselläkin grillailu ja koska sitä tehtiin kuitenkin melko harvoin oli grilliruokapäivä aina tapaus 🙂

      Reply
  1. Voi miten hieno. Itselläni tuli mieleen lapsuuden ajat, kun pappani mökillä oli tällainen ja monet kesät siinä grillailtiin <3

    Reply

Leave a Comment