Nuotiojuurekset

perunaa
porkkanaa
lanttua
valkosipulinkynsiä
punasipulia
voita
vuohenputkea
nokkonen

Keitä perunat ja juurekset kypsiksi.
Kuori perunat ja juurekset.
Pilko juurekset kuutioiksi.
Kuori ja leikkaa punasipuli sekä valkosipuli ohuiksi lohkoiksi.
Aseta sipulit ja juurekset folioon.
(Kerää tuoreet nokkoset ja vuohenputket kuivansään aikaan lannoittamattomasta paikasta).
Huuhdo yrtit hyvin.
Ota yrteistä lehdet irti varresta ja laita lehdet nyyttiin.
Aseta koko komeuden päälle nokare voita.
Aseta folionyytti nuotioon liekkien tavoittamattomiin tai hiillokselle.
Tarkkaile foliokääröä ettei se pala ja kääntele sitä välillä.
Kun folio tuntuu käteen kuumalta on ruoka valmis tarjoiltavaksi.

Kuumaa foliota kannattaa käsitellä hansikkain tai pannulapulla suojatuilla käsillä, se polttaa.

Tässä ohjeessa nokkosta ei ryöpätä, käytä siis uusia lehtiä. Nokkosen saa tuottamaan uutta satoa myöhemmin kesällä niittämällä ensin vanhan kasvuston alas.

Aloita villiyrttien käyttö asiaan perehtymällä, älä käytä kasveja joiden tunnistuksesta et ole varma.
Villeissä kasviksissa on villimpi maku kuin tehotuotetuissa, joten alkuun kannattaa käyttää niitä pienempiä määriä. Kerää yrtit kuivalla säällä, vältä suurten teiden reunustoja ja paikkoja joita on lannoitettu.

Leave a Comment