Päärynästä höyrymehua ja sosetta

Saimme Eerolta valtavan määrän pieniä päärynöitä. Lajikkeina olivat Lück ja Pepi. Nämä päärynät kasvavat ja menestyvät Eeron hedelmätarhassa vyöhykkeellä 2.

Meillä oli siis muutama valtava kestokassillinen päärynöitä ja liian vähän aikaa, piti siis toimia nopeasti ja tehokkaasti.

Pesimme päärynät, halkaisimme ne, poistimme niistäs iemenkodat palloraudalla ja nakkasimme ne Mehu-Maijaan mehustumaan. Mehustaminen vei yllättävän paljon aikaa.

Maijallisesta päärynän puolikkaita tuli kymmenisen litraa mehua ja vähän vähemmän sosetta.

Sose tehtiin siis Mehu-Maijaan jääneestä mäskistä eli hedelmälihasta sauvasekoittimella soseuttaen. Emme lisänneet mehuun tai soseeseen lainkaan sokeria ja molemmat säilöttiin pakastimeen.

Osa saamistamme päärynöistä lähtivät naapureille ja tutuille ja osa on vielä keittiönpöydällä. Saa nähdä syömmekö kaikki sellaisenaan vai nappaammeko jostain aikaa oikean hillon keitolle.

Unelmamme on hedelmätarha, josta saisi tarpeeksi päärynöitä mehuasemalle vietäväksi. Näin teimme omenoille.

10 thoughts on “Päärynästä höyrymehua ja sosetta”

    • Tätä meillekin ehdotettiin. Ja kyllä ajatus oli, että kuivaisimme, mutta niin ne loputkin menivät maijaan ja soseeksi. Kuivatut päärynät olisivat varmasti ihania.

      Reply
    • Meillä on tuo maija ja joku tuoremehustin ja molemmilla saa hyvää mehua. Tosin se ihmepuristin on hankala käyttää ja sillä on tarkoitus tehdä vain kerta-annos. Mehut ovat ihania <3

      Reply

Leave a Comment