Paksut mustikkaletut (pancakes)

  • 200g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 300ml maitoa
  • nokare voita 
  • 150g mustikoita
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun
Hunajaa, smetanaa ja marjoja 

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja hiven suolaa suuressa kulhossa.
Vispaa kananmuna maitoon, tee kuivien aineiden keskelle kuoppa jonne kaadat seoksen vatkaten jolloin siitä tulee pehmeä taikina.
 Vatkaa pehmenyt voi ja sekoita varoen joukkoon puolet mustikoista.

Lämmitä teelusikallinen öljyä tai pieni nokare voita isossa pannussa.
Tiputa iso ruokalusikallinen taikinaa pannulle tehdäksesi halkaisijaltaan  noin 7,5 cm pannukakkuja.
Tee 3-4 lettua samaan aikaan.
Paista lettuja noin 3 min keskilämmöllä per puoli kunnes pienet kuplat ilmaantuvat letun pintaan.
Jatka paistamista siihen asti, että letut ovat kullankeltaisia.
Laita valmiit mustikkaletut kannelliseen astiaan jotta ne pysyvät lämpimänä tarjoiluun asti.
Tarjoile letut hunajan, smetanan ja mustikoiden kanssa.

Leave a Comment