Peruna-papusalaatti

1 – 1 1/2 kg keitettyjä perunoita (Siikli) 
200 g pakastepapuja
1 rasiallinen minitomaatteja
1-2 rkl kapriksia

Kastike 

2 rkl hunajaa
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl karkeaa sinappia (siemenillä)
1 rkl Dijoninsinappia
4 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kiehauta pavut suolavedessä ja jäähdytä ne huuhtelemalla ne kylmässä vedessä.
Pilko perunat ja tomaatit.
Sekoita salaatti.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita huolellisesti.

Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa mieluiten tunti-pari.

Mitä jauhoisempia perunoita käytät, sen enemmän ne imevät itseensä kastiketta. Tällä kastikemäärällä kastiketta ei ole yhtään liikaa eli jos olet kastikkeen ystävä tee kastike puolitoista kertaisena. 

2 thoughts on “Peruna-papusalaatti”

  1. Kalansyöjät voisivat laittaa tuohon sardelleja? Tätä salaattia aion laittaa nyt kun peruna on hyvää ja papujakin saa torilta eikä pakastimesta kuten yleensä.

    Reply

Leave a Comment