Perunaletut

2-4 annosta

  • 500 g perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen voita
Tarjoiluun puolukkasurvosta

Kuori ja raasta perunat.
Tee taikina sekoittamalla kananmuna, jauho, maito ja suola keskenään.
Lisää taikina perunaraasteen joukkoon sekoittaen.
Paista perunaräiskäleet kuumalla pannulla voissa.
Nauti räiskäleet puolukkahillon kanssa.

Perunaräiskäleet sopivat hyvin ruoan perunalisäkkeeksi. Tästä annoksesta syö kaksi  nälkäistä tai neljä pieniruokaista.

Erikoisruokavaliot

Teimme räiskäleet gluteenittomalla jauholla.
Letut voi tehdä myös kasvismaitoon, esimerkiksi kauramaitoon ja paistaa ne öljyssä, näin ne sopivat maidottomaan ruokavalioon.

Lettuohjeita

Tavatessamme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa hän paistoi minulle muurinpohjalettuja. Rakastuin täysin, sekä häneen että hänen tekemiinsä lättyihin. Edelleen hän paistaa loistavia lettuja ja edelleen katson häneen rakastuneena lettukasan ylitse. Blogissa ja ruokavaliossamme on tämän vuoksi usein lettuja <3

Riisiletut
Linssi-kvinoaletut
Galetet eli ranskalaiset täytetyt ohukaiset (gluteeniton)

2 thoughts on “Perunaletut”

    • Perunat ovat ihan lemppariraaka-aineemme. Olemme huomanneet sen, ettei nuo kauppalajikkeet ole yhtä maukkaita, kuin sellaiset perinteiset lajikkeet. Meillä on viljelyssa Mayan Gold -perunaa, johon olemme hyvin ihastuneet. KUn saamme pottumaata isommmaksi, niin lisäämme lajikemäärää siihen 4-5 mitä se on aiemmin ollut.

      Reply

Leave a Comment