Joskus herkut maistuvat astetta paremmilta, jos niitä ensin itse pikkuisen tuunaa. Kaivoin vanhan blogin kätköistä esille Puffet jäätelön tuunaus -ohjeen. Teimme nämä jäätelöt yhtenä helteisenä kesänä esikoiseni Miinan kanssa.
Lopputulos oli hauska ja maukas. Suosittelen kokeilemaan klassikkojäätelön tuunaamista.
Tuunattu puffetti
- puffet jäätelö per kaksi syöjää
- nomparelleja
- makeisia
- suklaata
Jäätelötikkuja tai puisia jäätelölusikoita
Sulata suklaata, lisää joukkoon halutessasi pieni nokare voita tai kermaa pitämään kuorrete pehmeämpänä.
Puolita jäätelö ja tökkää kuhunkin jäätelöön tikku.
Valuta sulaa suklaata jäätelön päälle.
Koristele namuin ja nomparellein.
Nosta jäätelöt takaisin pakkaseen ja ota ne esiin juuri ennen tarjoilua.
Mikäli olet ahnasherkuttelija, kuten me, ja päällystät jäätelön paksulla suklaa kuorrutteella on se äärimmäisen hyvän herkun lisäksi hyvin sottaista syödä joten varaa talouspaperia syöjille.
Ylijäänyt sulatettu suklaa kannattaa kaataa leivinpaperin päälle ja koristaa myös makeisilla ja muilla herkuilla kovetuttuaan sekin käy herkkupalasta.
Kurkkaathan myös muut jäätelö ohjeemme.