Se parempi punaherukka-inkiväärihillo

Viime vuonna törmäsin tähän ohjeeseen ja ihastuimme koko porukka. Inkivääriä ja punaherukkaa mukana juuri sopivasti sokeria. Tämän voittanutta ei ole. Rakastut tähän, jos pidät inkivääristä.

Kun aloin mökillä keittämään hilloa mukanani tuomista herukoista, sain pitkiä katseita: “Noin paljon punaherukkaa?” “Teetkö kaikesta hilloa?”

Punaherukkahillo ihan pelkistä punaherukoista tehtynä on vähän tylsää. Tämä hillo taas ei ole yhtään tylsä. Tämä hillo on syy istuttaa yksi punaherukka puutarhaan lisää.

Koko porukka, paitsi se yksi joka ei välitä punaherukoista tai inkivääristä rakastui hilloon. Se yksikin piti siitä, vaikkei se palavaa rakkautta ollut.

Ohje on alunperin Makuammuntaa-blogista (klick).

Sitruunajukurtti ja punaherukka-inkiväärihillo ovat täydellinen jälkiruoka

Punaherukkahillo-inkivääri

750 ml

  • 660 g punaherukoita
  • 1 dl vettä
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • n. 10 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 330 g hillosokeria

Lisäksi 2 kattilaa
Pienireikäinen siivilä

Puhdista marjat.
Kuori inkivääri.
Leikkaa inkivääri ohuiksi suikaleiksi.


Laita puhtaat purkit kylmään uuniin ja kuumenna uuni 100 asteiseksi.
Laita puhtaat kannet kattilaan ja laita ne kiehumaan vedessä.

Laita vesi ja marjat kattilaan.
Lisää joukkoon vanilja ja silputtu inkivääri.

Keitä hilloa 15 minuuttia, kunnes marjat ovat täysin hajonneet.

Siivilöi marjat toiseen kattilaan.

Lisää hillosokeri ja keitä kunnes sokeri on liuennut.
Kuori hillon päältä vaahto pois.

Purkita hillot kuumiin purkkeihin ja sulje purkit tiukasti.

Inkivääri on helpointa kuoria pikkulusikalla rapsuttamalla, näin itse inkivääriä menee vähiten hukkaan.

Punaherukka kukkii

Tuo yllä oleva ohje on loistava, ainoa miinus on että tuo määrä hilloa on säälittävän vähän.

Nimiäisten jälkeen, ennen mökille lähtöä, kerkesimme kiireessä keräämään 1675 g punaherukoita. Ne kaipasivat seurakseen 825 g hillosokeria ja 20 cm pitkän, hyvin pulskan, inkiväärin. Niin ja yhden vaniljatangon, sillä meillä ei ollut mökillä jauhettua vaniljaa.

Hilloa tuosta reilusta puolestatoista kilosta marjoja tuli 7 kuvan mukaista 2,5 dl purkkia eli yhteensä 1750 ml hilloa. Ensimmäinen purkeista tyhjeni mökillä ja se suorastaan nuoltiin puhtaaksi.

Tämä hillo toimii ihan ok aamupuuron kanssa, mutta parhaimmillaan se on sitruunajukurtin kera tai lettujen kanssa tai paahtoleivällä. Ideoita jopa erilaisista kakuista, jonka väliin tätä laitettaisiin heitettiin ilmoille.

8 Replies to “Se parempi punaherukka-inkiväärihillo”

    1. Itse tehden voi tehdä oman maun mukaista 🙂 Toivottavasti ohje on äitisi mieleen.

  1. Oi tykkään niin paljon hinnoista. Kiitos vinkistä <3. Näiden vinkkien takia seuraan blogiasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *