Riisisuklaa eli muromakeiset on monelle tuttu herkku kotitaloustunneilta. Nämä hitusen kookokselta maistuvat karkit valmistuivat Kajn ja taaperon yhteistyöllä.
Riisisuklaa
- 125 g kookosrasvaa
- 2 dl tomusokeria
- 1/2 – 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 – 8 dl riisimuroja
Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä.
Siivilöi tomusokeri kaakaojauhe rasvan joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä vähän.
Lisää vaniljasokeri.
Kaada murot joukkoon.
Sekoita hyvin.
Jaa seos makeisvuokiin tai kaada se leivinpaperin päälle.
Nosta makeiset jääkaappiin kohmettumaan.
(Leikkaa riisisuklaalevy paloiksi).
Säilytä makeiset viileässä.
Huomioithan, että tavalliset “riisimurot” eivät ole gluteenittomia.
Nämä makeiset soveltuvat maidottomaan, munattomaan, vegaaniin ja moneen muuhun erikoisruokavalioon. Lisäksi nämä voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, joten nämä sopivat mainiosti juhliin tarjottavaksi.
Kaj on tehnyt taaperon kanssa meille myös tryffeleitä, käy nappaamassa niiden ohje täältä.
Eipä ole tullutkaan pitkään aikaan tehtyä, nämä voisivat olla hyviä neidin synttäripöytäänkin 🙂
Meillä näitä oli juuri synttäripöydässä ja ne herättivät monella koulumuistoja 🙂
Tehtiin näitä Kuukunan kanssa aikaslailla samanlaisella ohjeella. Oli mukavaa puuhaa ja onnistui pikkusen alla 2-vuotiaan kanssa!
Ihana kuulla, että teilläkin tykättiin 🙂
Oi, kaapissa onkin riisimuroja jostain joulukarkkien väsäämisestä, riisisuklaa voisikin olla hyvä idea!
Suosittelen lämpimästi 🙂
Lapset varmaan tykkäisi näistä. Pitää näyttää tytölle ohje! -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi
Nämä ovat ainakin nopea ja helppo tehdä 🙂
Näitä tuli tehtyä joskus lapsena jouluksi. Kiitos muistutuksesta ja ohjeesta😃
Nämä maistuivat ihan samalta, kuin lapsena 🙂
Näitä on joskus tehty nuorempana. Täytyypä joskus kokeilla näitä!
Kannattaa kokeilla ja maistaa vieläkö ne maistuvat samalta kuin aiemmin 🙂