Riisisuklaa

Riisisuklaa eli muromakeiset on monelle tuttu herkku kotitaloustunneilta. Nämä hitusen kookokselta maistuvat karkit valmistuivat Kajn ja taaperon yhteistyöllä.

riisisuklaamakeisia viherkasvin edessä

Riisisuklaa

  • 125 g kookosrasvaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/2 – 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 – 8 dl riisimuroja

Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä.
Siivilöi tomusokeri kaakaojauhe rasvan joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä vähän.
Lisää vaniljasokeri.
Kaada murot joukkoon.
Sekoita hyvin.
Jaa seos makeisvuokiin tai kaada se leivinpaperin päälle.
Nosta makeiset jääkaappiin kohmettumaan.
(Leikkaa riisisuklaalevy paloiksi).
Säilytä makeiset viileässä.

Huomioithan, että tavalliset “riisimurot” eivät ole gluteenittomia.

Nämä makeiset soveltuvat maidottomaan, munattomaan, vegaaniin ja moneen muuhun erikoisruokavalioon. Lisäksi nämä voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, joten nämä sopivat mainiosti juhliin tarjottavaksi.

suklaamakeisia foliovuoissa

Kaj on tehnyt taaperon kanssa meille myös tryffeleitä, käy nappaamassa niiden ohje täältä.

13 thoughts on “Riisisuklaa”

  1. Pingback: Tryffeli - Tsajut
    • Meillä näitä oli juuri synttäripöydässä ja ne herättivät monella koulumuistoja 🙂

      Reply
  2. Tehtiin näitä Kuukunan kanssa aikaslailla samanlaisella ohjeella. Oli mukavaa puuhaa ja onnistui pikkusen alla 2-vuotiaan kanssa!

    Reply

Leave a Comment