Kalaruoat tuntuvat haastavilta blogata, teen ne aina mututuntumalla ja ilman suuria kommervenkkejä. Kesäisin syömme itsekalastamaamme järvikalaa ja talvella olemme kalatiskin tarjonnan armoilla. Mieluiten syömme valkolihaista järvikalaa, se maistuu sussaamme paljon paremmalta kuin lohi.
Rosee-limettifisu on helppo, nopea ja herkullinen. Usein paistan sen ruisleivän kaveriksi tai kiepautan pannulla kiinankaalia. Ostan kalamme säästösyistä kokonaisina ja fileroin ne itse. Kalan käsittelyssä on tärkeää, ettei suomuja peittävä lima ja kalan liha ole kosketuksissa toisiinsa, eli fileitä ei kannata latoa päällekkäin niin, että alimman fileen liha ja päällimmäisen fileen suomut ovat vastakkain.
Jätän fileisiini nahat suomuineen, sillä tämä on kiireisien hetkien ruoka ja silloin nahka estää minua polttamasta kalaa kaiken kaaoksen keskellä. Limettimehuna käytin Rose’s lime -mehua.
Roseepippuri -limekala
- 1 nahallinen filee/syöjä
- roseepippuria kokonaisena
- limemehua
- suolaa
Kaada limemehua n. 1-2 rkl kalaa kohden laakeaan astiaan, jonne kalat mahtuvat.
Laita kalat lihapuoli alaspän mehuun.
Anna kalojen maustua liemessä jääkaapissa 30 minuuttia tai tunti.
Mikäli sinulla on kiire, käytä vain kalat mehussa.
Laita kalat kuumalle pannulle, jossa on voita nahkapuoli alaspäin.
Ripottele kalojen päälle suolaa ja muutamia roseepippureita.
Paista kaloja kohtuullisella lämmöllä kunnes näet, että kalan liha on miltein läpi kypsää.
Käännä kalat toisinpäin ja paista vielä hetki.
Koristele kalat roseepippureilla.
Tarjoa heti.