Suolasienet on ryöpätty ja säilötty suolaan. Suola poistetaan joko liottamalla sieniä väljässä vedessä esimerkiksi yön yli. Tai sitten sienet keitetään väljässä vedessä pariin kertaan, kunnes sienien suolapitoisuus on sopivat. Sienisalaattiin voi lisätä suolaa, jos sienistä on poistanut liikaa suolaa. Anna sienien jäähtyä ennen kuin teet niistä salaattia.
Suolasienisalaatti
- 2 prk eli 240 g smetanaa
- 200 g kermaviiliä
- rouhittua mustapippuria
- 2-4 sipulia eli n. 3 dl silputtua sipulia
- 5 dl suolasienisilppua
Purista sienistä vesi pois.
Silppua sienet ja sipuli.
Tee salaatti kannelliseen astiaan.
Sekoita sienet ja sipuli keskenään.
Lisää joukkoon smetana ja kermaviili.
Sekoita salaatti tasaiseksi.
Mausta mustapippurilla tarvittaessa.
Anna salaatin tekeytyä ainakin tunnin ajan.
Mikäli käytät vahvaa sipulia, voit miedontaa sen makua laittamalla silputun sipulin lävikköön ja kaatamalla sen läpi kiehuvaa vettä. Sipulisilpun tulisi kuitenkin olla mahdollisimman kuivaa, kun se lisätään saaattiin.