Suppilovahveropiirakka

Valmis (gluteeniton) piirakkataikina

Pari kourallista tuoreita suppilovahveroita (tai 22 g kuivattuja suppilovahveroita)
1-2 sipulia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria 
1 – 2 tl Ketjapmanis-soijakastiketta (tai gluteeniton soijakastike)
200g kermaviiliä/ranskankermaa 
2 kananmunaa
2 1/2 dl (kaura)kermaa
Rasvaa paistamiseen

Sulata piirakka taikina (ja laita sienet tässä vaiheessa likoamaan veteen).
Painele taikina piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja pistele sitä haarukalla.
Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne pannulla rasvassa.
Revi sienet pieniksi paloiksi (valuta kuivatuista ja liotetuista sienistä nestettä pois ja kaada ne pannulle).
Paista sienet ja sipulit melko kuiviksi eli haihduta sienten neste pois.
Mausta sienet suolalla, pippurilla, hunajalla ja soijakastikkeella.
Ota pannu pois levyltä jäähtymään. 

Riko kananmunien rakenne ja sekoita ne kermaviiliin ja kermaan.
Sekoita kermaseos ja sieniseos keskenään ja kaada ne piirakkapohjan päälle.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.

Tämä piirakka ei kauneudella koreillut, mutta maku oli taivaallinen.

Tätä piirakkaa teen liian harvoin. Yleensä teen sen samana iltana, kun palaan sienestä eli oikaisen taikinan kanssa.

Leave a Comment