porkkanoita ja munakoiso

#Suuntanaomavaraisuus -sarja

#Suuntanaomavaraisuus -yhteispostaussarjassa omavaraisuudesta kiinnostuneet bloggaajat kertovat tahollaan omavaraisempaan elämään tähtäävistä suunnitelmistaan ja suurempien ja pienempien projektien toteutuksista ja kommelluksista, joita matkan varrella saattaa sattua.

Kirjoitukset julkaistaan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 9.00. Kaikissa kirjoituksissa on linkit muihin kirjoituksiin.

Olen kokenut tärkeäksi saada kirjoittajien joukkoon hyvin erilaisia blogeja ja hyvin erilaisissa tilanteissa olevia kirjoittajia. Näin lukijoilla on mahdollisuus saada hyvin erilaisia tekstejä luettavakseen. Kirjoittajien joukkoon mahtuukin laaja kattaus ihmisiä, jotka toteuttavat omavaraisuushaaveitaan hyvin erilaisista elämäntilanteista ja asuinpaikoista käsin.

Kirjoitusten tarkoituksena on antaa laaja kuva omavaraistelusta ja inspiroida lukijoita ja kirjoittajia. Tämä tarkoittaa mielenkiintoisia näkökulmia, kokemuksia ja toteutustapoja sekä erilaisia projekteja.

Bloggaajilla on keskenään erilainen tapa lähestyä aihetta. Omavaraisuus ei ole tässä sarjassa mitenkään tiukasti määritelty, tärkeintä on pyrkimys ja mielenkiinto kohottaa omaa omavaraisuusastettaan edes hitusen. Jokainen bloggaaja kertoo aiheesta omista lähtökohdistaan.

Haluatko osallistua yhteiskirjoituksiin blogisi kanssa? Laita minulle meiliä tsajut (at) gmail.com ja liittymispyyntö fb-ryhmään

Usein omavaraistelu ja bloggaaminen ovat yksinäistä hommaa, joten tämä vapaamuotoinen ryhmittymä antaa vertaistukea, voimia ja inspiraatiota toisilleen.

Osallistuvia blogeja on paljon ja niiden määrä vaihtelee kuukausittain. Aina joskus saamme uusia blogeja mukaan ja osa pitää välillä kirjoitusvapaata sarjasta. Otamme mielellämme mukaan uusia kirjoittajia kertomaan omavaraistelustaan, suunnitelmistaan ja niiden toteutuksesta.

Näiden kirjoitusten taustalla ei ole ulkopuolista tahoa eivätkä nämä edusta sarjana mitään uskonnollista, poliittista tai muuta kantaa.

Taustajoukot

#suuntanaomavaraisuus sarjan taustajoukoista löytyy myös Heikki, joka kirjoittaa Korkeala nimistä blogia osoitteessa www.korkeala.fi.

Korkealassa asustaa 5 henkinen perhe isä, äiti ja kolme tyttöä, jotka syntyivät kolmen vuoden välein. Tilalla on myös eläimiä kanoista nautoihin.

Ennen omaa blogia Heikki ei ollut lukenut blogeja. Hän tietää blogin kirjoittamisen olevan yksinäistä puurtamista. Yhteispostaukset ovat luoneet omanlaisen yhteisön ympärilleen blogien kirjoittajista. Yhteisöllisyys on suurin syy, miksi hän auttaa yhteispostausten kanssa.

Sarjan historia

#Suuntanaomavaraisuus -sarja alkoi vähän vahingossa vuonna 2018. Ensimmäisen vuoden ajan sarjasta käytettiin nimeä Askeleita kohti omavaraisuutta. Silloin omavaraisuus.org -sivulle koottiin usein yhteenveto kirjoittajien postauksista. Seuraavana vuonna 2019 sarjan nimeksi ja samalla hästägiksi muodostui #suuntanaomavaraisuus.

Sarja on omavaraisuudesta kirjoittavien bloggaajien yhteinen projekti, jota olen luotsannut eteenpäin. Kirjoitusten tarkoituksena on yhdessä kertoa mitä kaikkea omavaraistelu voi olla ja mitä siihen kuuluu eri ihmisillä.

Sarjan eteneminen 2019

#Suuntanaomavaraisuus -sarjan toinen vuosi käynnistyi helmikuussa 2019. Ensimmäisellä kerralla yli 20 bloggaajaa kertoi miten heillä on talvi mennyt ja mitä suunnitelmia heillä on seuraavalle kaudelle.

Jatkossa seurattiin suunnitelmien etenemistä ja jännitettiin menevätkö asiat suunnitelmien mukaan vai tuleeko niihin muutoksia. Lisäksi kirjoituksissa kerrottiin mitä muuta on parhaillaan menossa omavaraisuuden saralla tai mitä pitäisi saada tehtyä ennen seuraavaa kirjoitusta.

Eri kuukausina saatamme käsitellä omien projektiemme etenemisen lisäksi myös muita yhteisiä aiheita. Lokakuussa kirjoitimme yhteenvedon kaudesta ja sadosta. Marraskuussa kerroimme mitä vuosi oli meille opettanut.

Muut aiheet

Innostuksen iskiessä saatamme julkaista yhteiskirjoituksia myös muista aiheista. Tällöin julkaisuajankohta on jonkin muu, kuin kuukauden ensimmäinen maanantai.

Osallistuminen #suuntanaomavaraisuus -kirjoituksiin

Mikäli haluat osallistua yhteiskirjoituksiin blogisi kanssa, niin laita minulle meiliä tsajut (at) gmail.com ja laita liittymispyyntö fb-ryhmään (klik) ja muista vastata kysymyksiin.

Sarjassa ei ole osallistumispakkoa, joten osa kirjoittajista kirjoittaa kerran ja osa useamman kerran.

Yhteispostausten seuraaminen

Tämä blogi osallistuu jokaiseen #suuntanaomavaraisuus -kirjoitukseen. Tulemalla tähän blogiin kuukauden ensimmäisenä maanantaina löydät täältä kirjoituksen ja sen lopusta linkit muihin osallistuviin blogeihin.

Linkit kirjoituksiin julkaistaan mm. tässä fb-ryhmässä (klik)

Muualta somesta, esimerkiksi Instagramista, linkkejä kirjoituksiin voi hakea esimerkiksi tunnisteella #suuntanaomavaraisuus

Vuoden 2019 aiheet #suuntanaomavaraisuus -kirjoituksissa

Helmikuu Talven kuulumiset & tulevan kauden suunnitelmat.
Maaliskuu  Blogin ja kirjoittajan esittely /& historia
Huhtikuu Oma kirja(/lehti/ohjelma/YouTube) suositus
Toukokuu Maanparannus, vinkit kasvimaan perustamiseen, aitaaminen
Kesäkuu Puutarhan marjat 
Heinäkuu Omavaraisuuteen liittyvä resepti
Elokuu Sään vaikutus omavaraisuuteen
Syyskuu Puutarhan kierrätysvinkit
Lokakuu Sato
Marraskuu Mitä opimme tästä vuodesta

Omat kirjoituksemme #suuntanaomavaraisuus -sarjassa

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

hyönteishotelli Kumpulassa
Hyönteishotelli

Muut yhteiskirjoitukset

#miljoonaotokkatekoa

Puutarhan tärkeydestä terveyteen

Näiden postausten perässä on linkit muiden kirjoittajien postauksiin.

vihreita tomaatteja

Kirjoitukset, joihin emme osallistuneet

Caramellia-blogin Emma järjesti omavaraisuus porukalle kana-aiheisen yhteiskirjoituksen. Hänen kirjoituksessaan on linkit muiden osallistuneiden juttuihin https://caramellia.fi/munakansan-juhlistus/