#Suuntanaomavaraisuus -sarja

#Suuntanaomavaraisuus -yhteispostaussarjassa omavaraisuudesta kiinnostuneet bloggaajat kertovat tahollaan omavaraisempaan elämään tähtäävistä suunnitelmistaan ja suurempien ja pienempien projektien toteutuksista ja kommelluksista, joita matkan varrella saattaa sattua.

Kirjoitukset julkaistaan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 9.00. Kaikissa kirjoituksissa on linkit muihin kirjoituksiin.

Olen kokenut tärkeäksi saada kirjoittajien joukkoon hyvin erilaisia blogeja ja hyvin erilaisissa tilanteissa olevia kirjoittajia. Näin lukijoilla on mahdollisuus saada hyvin erilaisia tekstejä luettavakseen. Kirjoittajien joukkoon mahtuukin laaja kattaus ihmisiä, jotka toteuttavat omavaraisuushaaveitaan hyvin erilaisista elämäntilanteista ja asuinpaikoista käsin.

Kirjoitusten tarkoituksena on antaa laaja kuva omavaraistelusta ja inspiroida lukijoita ja kirjoittajia. Tämä tarkoittaa mielenkiintoisia näkökulmia, kokemuksia ja toteutustapoja sekä erilaisia projekteja.

Bloggaajilla on keskenään erilainen tapa lähestyä aihetta. Omavaraisuus ei ole tässä sarjassa mitenkään tiukasti määritelty, tärkeintä on pyrkimys ja mielenkiinto kohottaa omaa omavaraisuusastettaan edes hitusen. Jokainen bloggaaja kertoo aiheesta omista lähtökohdistaan.

Haluatko osallistua yhteiskirjoituksiin blogisi kanssa? Laita minulle meiliä tsajut (at) gmail.com ja liittymispyyntö fb-ryhmään

Usein omavaraistelu ja bloggaaminen ovat yksinäistä hommaa, joten tämä vapaamuotoinen ryhmittymä antaa vertaistukea, voimia ja inspiraatiota toisilleen. Näiden kirjoitusten myötä tutustumme paitsi itsellemme vieraampiin aiheisiin kuin myös tarkastelemme itsellemme tuttuja aiheita uusista näkökulmista.

Osallistuvia blogeja on paljon ja niiden määrä vaihtelee kuukausittain. Aina joskus saamme uusia blogeja mukaan ja osa pitää välillä kirjoitusvapaata sarjasta. Otamme mielellämme mukaan uusia kirjoittajia kertomaan omavaraistelustaan, suunnitelmistaan ja niiden toteutuksesta.

Näiden kirjoitusten taustalla ei ole ulkopuolista tahoa eivätkä nämä edusta sarjana mitään uskonnollista, poliittista tai muuta kantaa.

Taustajoukot

#suuntanaomavaraisuus sarjan taustajoukoista löytyy myös Heikki, joka kirjoittaa Korkeala nimistä blogia osoitteessa www.korkeala.fi.

Korkealassa asustaa 5 henkinen perhe isä, äiti ja kolme tyttöä, jotka syntyivät kolmen vuoden välein. Tilalla on myös eläimiä kanoista nautoihin.

Ennen omaa blogia Heikki ei ollut lukenut blogeja. Hän tietää blogin kirjoittamisen olevan yksinäistä puurtamista. Yhteispostaukset ovat luoneet omanlaisen yhteisön ympärilleen blogien kirjoittajista. Yhteisöllisyys on suurin syy, miksi hän auttaa yhteispostausten kanssa.

Sarjan historia

#Suuntanaomavaraisuus -sarja alkoi vähän vahingossa vuonna 2018. Ensimmäisen vuoden ajan sarjasta käytettiin nimeä Askeleita kohti omavaraisuutta. Silloin omavaraisuus.org -sivulle koottiin usein yhteenveto kirjoittajien postauksista. Seuraavana vuonna 2019 sarjan nimeksi ja samalla hästägiksi muodostui #suuntanaomavaraisuus.

Sarja on omavaraisuudesta kirjoittavien bloggaajien yhteinen projekti, jota olen luotsannut eteenpäin. Kirjoitusten tarkoituksena on yhdessä kertoa mitä kaikkea omavaraistelu voi olla ja mitä siihen kuuluu eri ihmisillä.

Muut aiheet

Innostuksen iskiessä saatamme julkaista yhteiskirjoituksia myös muista aiheista. Tällöin julkaisuajankohta on jonkin muu, kuin kuukauden ensimmäinen maanantai.

Osallistuminen #suuntanaomavaraisuus -kirjoituksiin

Mikäli haluat osallistua yhteiskirjoituksiin blogisi kanssa, niin laita minulle meiliä tsajut (at) gmail.com ja laita liittymispyyntö fb-ryhmään (klik) ja muista vastata kysymyksiin.

Sarjassa ei ole osallistumispakkoa, joten osa kirjoittajista kirjoittaa kerran ja osa useamman kerran.

Yhteispostausten seuraaminen

Tämä blogi osallistuu jokaiseen #suuntanaomavaraisuus -kirjoitukseen. Tulemalla tähän blogiin kuukauden ensimmäisenä maanantaina löydät täältä kirjoituksen ja sen lopusta linkit muihin osallistuviin blogeihin.

Linkit kirjoituksiin julkaistaan mm. tässä fb-ryhmässä (klik)

Muualta somesta, esimerkiksi Instagramista, linkkejä kirjoituksiin voi hakea esimerkiksi tunnisteella #suuntanaomavaraisuus

Vuoden 2019 aiheet #suuntanaomavaraisuus -kirjoituksissa löytyvät sivulta #suuntanaomavaraisuus2019 samoin sieltä löytyvät linkit meidän viime vuoden juttuihin.

Omat kirjoituksemme #suuntanaomavaraisuus -sarjassa 2020

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

hyönteishotelli Kumpulassa
Hyönteishotelli

Muut yhteiskirjoitukset

Bloggaajat innostuvat aina välillä kirjoittamaan myös muita yhteiskirjoituksia. Linkit noihin juttuihin tulevat sivulle #suuntanaomavaraisuus2020

Näiden postausten perässä on linkit muiden kirjoittajien postauksiin. Viime vuoden yhteiskirjoituksiin löytyy linkit sivulta #suuntanaomavaraisuus2019

vihreita tomaatteja