Talvinen marja-aroniahillo

Marja-aronia on usein hyvin satoisa pensas. Tämä marja-aroniahillo on yksi maukas tapa hyödyntää pensaiden satoa.

Marja-aroniahillo

  • 2 litraa marja-aronian marjoja
  • 1/2 dl vettä
  • 2 tähtianista
  • 2 mm inkivääriä
  • 3 mm Ceylonkanelia
  • 500 g hillosokeria

Laita hillopurkit 100-asteiseen uuniin kuumenemaan vähintään vartiksi ja kannet veteen kiehumaan.
Kuumenna kattilassa marjat, inkivääri, kaneli ja vesi.
Soseuta marjat sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon tähtianikset.
Lisää hillosokeria vähitellen, samalla koko ajan sekoittaen.
Kun seos alkaa kiehua, kuori pinnalta vaahto.
Tölkitä hillo kuumiin purkkeihin.

Marja-aroniat mitataan luonnollisesti ilman terttua
Hilloa tuli 12 1/2 dl.

Tätä hilloa testasin banaanilettujen kanssa ja se oli kyllä kerrassaan erinomainen yhdistelmä.

Vinkki tähän makumaailmaan tuli hiekkalaatikolla naapurilta 🙂

Marja-aroniaa kasvaa eripuolilla mm. Helsinkiä (kurkkaa satokartta) ja sen marjoja kannattaa nyt hyödyntää. Suosittelen harkitsemaan tätä marjapensasta myös omalle pihalle, siitä saa paitsi terveellisiä marjoja, niin se on myös hyvin komea syysasussaan.

Sain ystävältämme vinkin marja-aronian marjojen syömiseen. Hän kehotti kokeilemaan marjojen syöntiä niin, että tertullinen tai kourallinen marjoja nakataan kerralla suuhun. Näin nautittuna marja on maukkaampi ja makeampi. Suosittelen kokeilemaan!


5 thoughts on “Talvinen marja-aroniahillo”

  1. 2 mm inkivääriä
    3 mm Ceylonkanelia

    Miten paljon on 2 mm inkivääriä? Entä 3 mm Ceylonkanelia?

    Reply
    • mm eli maustemitta. Minulla on mittasarja, jossa suurin on desin mitta ja pienin maustemitta. Siinä on myös tl ja rkl eli teelusikka ja ruokalusikka. Maustemitallinen on hyvin pieni määrä, sen voi mitata esimerkiksi nostamalla teelusikan varren päällä pienen määrän maustetta.

      Mausteiden kanssa niiden ikä sekä se, miten ilmavasti niitä on säilytetty vaikuttaa makuun. Meillä ainakin vanhat purkinpohjat ovat aika mauttomia uusiin mausteisiin verrattuna.

      Reply

Leave a Comment