Aloita tästä

Tsajut-blogi kertoo elämästä punaisen tuvan pihapiirissä. Kirjoitamme ruoasta, puutarhasta, nikkaroinnista, omatoimisuudesta sekä lapsiperheen arjesta. 

Kirjoittana toimin pääsääntöisesti minä, Satu, puolisoni Kajn neuvoessa taustalla. Perheeseemme kuuluu meidän kahden lisäksi kotona asuvat lapset -17 ja -19 sekä kotoa muuttanut esikoinen (-96), Miina. Ideoita, inspiraatiota ja koemaistajia löydämme lähipiiristämme. Lue lisää blogin taustajoukoista täältä ja täältä tässä kirjoituksessa (klick). Uusin kirjoitus löytyy täältä.

Tsajut.fi:n tarkoitus on yhdistää kaikki mielenkiinnonkohteet samaan osoitteeseen. Täältä löytyy kaksi vanhaa blogia: Tsajut-ruokablogi ja Korpinkiven tupa (www.maa-tuskat.blogspot.fi)-lifestyleblogi. 

Blogien tarkoitus on vaihdellut elämänvaiheen mukaan. Tsajut toimi vuosia julkisena reseptipankkina, kun taas Korpinkiven tupa toimi kirjeenvaihtoblogina minun ja esikoiseni Miinan välillä Miinan opiskellessa Walesissa kansainvälissä lukiossa. Nykyään Tsajut toimii meidän omana inspiraatio- ja oppimispäiväkirjana, josta toivomme olevan iloa ja apua myös muille.

Tupa ja pihapiiri

Näin alkuun kerrottakoon, että paikka on pieni. Se on paljon pienempi kuin mistä haaveilin. Haave noin neljästä hehtaarista omaa maata muuttui tosielämän alle neljään tuhanteen neliöön. Onneksemme Kaj sai lunastettua rajanaapurista pienen kaistaleen metsää.

Haaveissani tiluksilla kohoaisi vanha talo, luonnollisestikin se olisi tilava. Meidän tupamme, se kutistui tosielämään tultaessa hätkähdyttävän paljon. Pirtissämme on tilaa 22 neliömetriä ja verannalla sen verran lisää, että kokonaisuus on kolmisenkymmentä neliötä. Tosin veranta ei ole vielä käyttökunnossa.

Tila sijaitsee kasvuvyöhykkeellä 3 ja maa tontilla on joko tiukkaa savea, kuusikon pohjaa tai hienoa hiekkaa. Tarkoituksenamme on kunnostaa tontilla olevat rakennukset, muuntaa piha permakulttuurista vaikutuksia saaneeksi puutarhaksi ja viettää tiluksillamme puuhakasta elämää.

Tunnisteella Mökki-merkityt kirjoitukset kertovat sukumme kesäpaikasta Saimaalla, ei pikkutilastamme. Saarimökki sijaitsee kasvuvyöhykkeellä 2.

Tuvan sisälle pääsee kurkistamaan tässä postauksessa (klick) sekä tässä (klick) ja uusin juttu on täällä.

Täältä pääset lukemaan miten löysimme punaisen tupamme. 

Tällä sivulla kerrotaan, mikä on #suuntanaomavaraisuus- sarja.

Tsajut Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa.