Tukkikärry

Kerroina iemmin Instagramissa, että joudumme kaatamaan muutaman kuusen. Nyt kuuset on kaadettu ja osa niistä on sahattu hirsiksi. Jäljellä oli tukkien siirtäminen pois paikalta. Tukkikärry helpotti jälleen kerran urakkaa.

Meillä on kaadettu erinäisiä runkoja aiemminkin ja niiden käsittely yksin on hankalaa. Kaj teki tukkikärryn helpottamaan hommaa. Videolta näet, että kolmivuotiaskin saa hirret tukkikärryllä liikkumaan, mitä nyt isä varmistaa omilla tukkisaksillaan hommaa.

Tässä videossa näet kuuset pystyssä

Aiemmin olemme kertoneet hirsihommista kirjoituksessa pelkkahirren sahaus sekä haapalankkujen tekeminen moottorisahalla

6 thoughts on “Tukkikärry”

  1. Tosi hieno keksintö. Täytyy tehdä itselle vastaava. Saa vaimo siirrellä kaadettuja puita ja puutavaraa mökkityömaalla. Tuossa odottaakin 300×50 haapoja siirtoa. Saas nähdä uskaltaako vaimolle ehdottaa😆

    Reply
    • Tuo oli oikeasti todella näppärä ja sillä on kevyt siirtää tukkeja. Kannattaa vain mitoittaa pyörät oikean kokoisiksi touhuun. Meillä on noilla raahattu vähän liian painaviakin pöllejä ja siinä touhussa kärsineet pyörät päätyivät sitten tänä kesänä kanatraktorin (siirrettävä kanala) alle kun tukkien alla väpättivät liikaa.

      Reply

Leave a Comment