12 isoa keksiä
3 1/2 dl vehnäjauho
150 g karkeaksi rouhittua valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl mustikoita (tuoreita tai jäisiä)
Sekoita jauhot, valkosuklaa, leivinjauhe ja suola kulhossa.
Vatkaa voi, sokeri ja siirappi pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmuna.
Yhdistä jauho- ja voiseos. Lisää kuivat aineet ja mustikat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Nostele leivinpaperin päälle uunipellille n. 12 isoa taikina kokkaretta. Jätä reilusti leviämisvaraa. Muotoile kevyesti taputtelemalla n 2 cm paksuiksi kiekoiksi.
Paista 200-asteisessa uunissa, keskitasolla n. 10 min, kunnes keksit ovat pohjasta hieman ruskistuneet.
Anna jäähtyä rauhassa uunipellillä.
1 thought on “Valkosuklaa-mustikkacookies”