Vanhanajan suklaakastike
- 1 1/2 dl sokeria
- 2-3 rkl kaakaota
- 2 tl perunajauhoja
- 2 dl maitoa
Sekoita kaikki aineet kattilassa.
Nosta kattila levylle ja laita levy päällä.
Sekoita kastiketta koko ajan, se palaa helposti pohjaan.
Kuumenna kastike kiehuvaksi ja siirrä se levyltä pois, älä keitä sitä.
Kun kastike sakeutuu paksummaksi on se valmista nautittavaksi.
Ohjeessa käytetty kaakaojauhe on pelkkää kaakaota, ei kaakaojuomajauhetta. Maidon voi korvata vedellä tai kermalla, aivan oman maun mukaan.
Tarjoa kastike kuumana tai kylmänä jäätelön, makean piirakan, hedelmäsalaatin, tuoreiden tai pakaste marjojen kanssa.
Mikäli haluat tarjota kastikkeen kuumana esim. jäätelön kanssa, tee jäätelöannokset valmiiksi pakkaseen.
Tämä ohje on helppo ja nopea, ainoa haastavampi kohta on muistaa hämmentää kastiketta kokoajan pohjaan palamisen välttämiseksi. Ainekset ovat edullisia ja sellaisia, että ne löytyvät useimpien kotileipureiden kaapeista aina. Lisäksi kastike on gluteeniton