Helppo vuokaleipä
3 dl vettä
1/4 tuorehiivaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
öljyä
2 litran leipävuoka
Murenna ja sekoita hiiva viileän veden joukkoon.
Sekoita veteen sämpyläjauhot.
Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan ripottelemalla ne taikinan ja kulhon väliin samalla lastalla taikinaa nostellen.
Öljyä leipävuoka.
Kaada taikina vuokaan.
Peitä vuoka muovipussilla tms ja nosta vuoka yöksi jääkaappiin.
Laita leipävuoka taikinoineen kylmään uuniin ja säädä uunin lämpötila 175 asteeseen.
Paista leipää tunti.
Kumoa leipä ritilälle ja anna sen jäähtyä.
Yönylileipä valmistetaan edellisenä iltana ja paistetaan ja nautitaan seuraavana aamuna. Taikina valmistuu helposti ja leipä on hyvää. Ainoa ongelma on malttaa odottaa leivän jäähtymistä.
Kuivahiivalla leipä ei kohonnut samalla tavalla, mutta upposi se silti hyvin nälkäisiin suihin. Sämpyläjauhoina meillä on Lidlin sämpyläjauhoja. Testasimme viimekesänä erilaisia jauhoja ja totesimme kyseisen sämpyläjauhon parhaaksi testatuista.
Tämä leipä on toistaiseksi korvannut aiemman suosikin mökkileivän. Mutta olen saanut jo pyyntöjä mökkileivän paluusta.
Ehdottomasti kokeiltava. Näyttää tosi muhkealta.
Nuo olivat todellista herkkua 🙂
Oon joskus tehnyt tätä leipää ohjeellasi ja hyvää tuli! 😃 👍
Ihana kuulla 🙂