Bataattisose paahdetun valkosipulin kera

Bataattisose paahdetun valkosipulin kera

4 iso bataattia
4 isoa valkosipulin kynttä kuorimattomina
oliiviöljyä
1/2 tl jauhettua kanelia
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
25 g voita

Kuumenna uuni 180-asteeseen. Pese bataatit.
Laita uunipelti, jossa leivin paperia uuniin ja nosta kuorimattomat bataatit uuniin. Paahda bataatteja ainakin tunti, kunnes ne ovat kypsiä.

Laita kuorimattomat valkosipulin kynnet kaksinkertaisen folioarkin päälle, valuta niiden päälle öljyä, kääri folio nyytiksi ja paahda valkosipulinkynsiä uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja meheviä.

Ota bataatit uunista ja anna niiden jäähtyä hetki.
Kun voit käsitellä bataatteha halkaise ne pituussuunnassa ja kaavi malto kattilaan. Kuumenna kattilaa miedolla lämmöllä.
Kuori paahdetut valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli ja kaneli bataatin joukkoon. Mausta bataatti merisuolalla ja mustapippurilla.
Survo ainekset soseeksi ja kypsennä sosetta liedellä 6-8 minuuttia samalla sekoittaen.
Lisää voi ja sekoita.
Tarjoile.

Bataattisosetta tulee reippaasti, mikä on hyvä asia. Sose sopii monen ruoan kaveriksi ja aivan tavallinen paistettu jauheliha toimii tämän kanssa hyvin. Kattilassa uudelleen lämmitettävään soseeseen voi lisätä vähän vettä, jotta se ei muutu liian tönköksi.

Meidän piti syödä juhlava ystävänpäivä lounas, mutta juuri kun olimme siirtymässä valmistamaan mausteisia lammas-keftoja, jouduimme säntäämään maailmalle. Saimme Keftat valmistettua illalla ja samalla totesimme salaatin ja bataattisoseen kestävän todella hyvin etukäteisvalmistelut. Illalla teimme vain nopeasti viimeisen ruokalajin ja pääsimme nauttimaan taivaallisesta ateriastamme.

Valkosipulia olisi voinut olla makuumme enemmän.
Vaihtamalla voin öljyyn ruoasta tulee vegaani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *