Raparperi-piimäkakku


  • 315 g vehnäjauhoha
  • 250 g sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 3 kananmunaa
  • 0,6 dl piimää
  • 1,25 kirnupiimää
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 180 g paloiteltua raparperia
  • voita ja korppujauhoja jauhotukseen
  • tomusokeria koristeeksi

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota noin litran vetoinen kakkuvuoka.

Sekoita jauhot, sokeri kaneli ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita toisessa astiassa kananmunat, öljy ja piimä.
Lisää nesteeseen raastettu inkivääri.
Sekoita neste jauhojen joukkoon.
Lisää joukkoon pilkottu raparperi ja sekoita taikina tasaiseksi varoen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Paista kakkua uunissa n. 45-60 minuuttia, kunnes se on kypsää.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kuin kumoat sen.

Raparperi oli minulla viipaleina, mutta se oli hivenen liian suurikokoista, suosittelen pilkkomaan sitä pienemmäksi.

Inkiväärin saa helpoimmin kuorittua pikkulusikalla rapsuttelemalla.

Leave a Comment