10 faktaa, minä ja puutarha

Nappasin Saman Otavan alla-blogista lähteneen 10 faktaa haasteen. Ohessa omat 10 faktaa minusta ja puutarhasta.

1.Ensimmäiset puutarhamuistoni

Mummolan piha. Mummola oli rintamamies talo ja sen pihalla oli lukuisia vanhoja omenapuita ja herukkapensaita. Alapihalla oli kasvimaa, jossa kasvoi perunan lisäksi muita kasviksia ja salaattia. Mummolassa nurmi oli sammaleen vuoksi pehmoista jalan alla.

2. Vahvuuteni puutarhurina

Kyky innostua joka vuosi uudelleen, vaikkei edellinen satokausi olisi ollut niin suuri menestys kuin olisin halunnut.

3. Haasteeni puutarhurina

Tähänkin vastaan kykyni innostua 😀 Intoudun helposti ja haluan kaiken. Minun pitäisi panostaa enemmän koko kokonaisuuden suunnitteluun.

 

Rivitalon piha

4. Unelmieni puutarha

Unelmieni puutarha on boheemi, runsas ja satoa tuottava. Siellä on asuinpaikka monille hyönteisille, matelijoille, linnuille ja nisäkkäille.


5. Puutarhakirja pöydälläni

Lavatarhuri (Haapalahti, Lehtonen, Tuisku), haaveilen kasvilavojen rakentamisesta. Haluaisin kasvattaa niissä esimerkiksi parsaa.


6. Kukat, jotka löytyvät aina puutarhastani

Ringeblumma, kuten vaari sanoi. Kehäkukat kuuluvat kasvimaalle ja puutarhaan. Lisäksi olen lapsesta saakka rakastanut kukkivaa ruohosipulia.


7. Vihannes/ kasvis, joka löytyy aina puutarhastani

Peruna. Oman maan uudet potut ovat parasta mitä tiedän. Ja toki aina on jossain ainakin muutama mansikka. Niistä en kyllä välttämättä kerro ulkopuolisille, sillä olen huono jakamaan mansikoita kenenkään kanssa. Tai no, lapset saavat niitä kyllä popsia, mutta muutoin olen ahnaspossu 😉

 

Nykyinen puutarha


8.Paras puutarhavinkkini


Kokeile!

9. Lempipuutarhatyökaluni

Lapio, sitä on tullut heiluteltua uusia istutusalueita luodessa.


10. Mottoni

Maa on lainassa lapsiltamme.

 

10 Replies to “10 faktaa, minä ja puutarha”

 1. Ihanat vastaukset! Allekirjoitan niistä monta itsekkin; herukkapensaat ja omenapuut on kyllä minunkin lapsuuden puutarhamuistoissa vahvasti. Ja ajattele, mitä muistoja me teemme omille lapsillemme ja lapsenlapsillemme! =D

  1. Ainakin esikoiselle olen onnistunut antamaan ikuimuistoisia puutarhamuistoja , osa hyviä ja osa vähän karumpia 😀

 2. Mahtavaa, sulla on suosikkina peruna. Perunaan on minullakin rakkaussuhde. Tulee syötyä jotain sata kiloa vuodessa. Toiseksi eniten meneekin sitten kauraa. Olen noudattanut sun vinkkiä mm mustajuuren ja maa-artisokan suhteen epäonnistuen. Joskus olen onnistunut onnistunutkin muilla kasveilla.

  1. Peruna vain on niin hyvää ja eri lajikkeiden välillä on suuria maku- ja koostumuseroja.
   Harmi ettei mustajuuri ja maa-artisokka ole toimineet. Mutta ihanasti sinulla on kaikkia muita vaihtoehtoja viljelyssä.

 3. Voi mansikka! Tuohon samaistun. Mansikkamaalla tulee jopa kiirus popsia mansikoita ettei muut vain vie! Tuoretta, makeaa mansikkaa ei vain voita mikään

  1. Mansikka on ihanan makuinen ja kaupan mansikoista saan joskus ikävää suun kutinaa. Liekö ne kaikki “kasvinsuojeluaineet” mitkä sen tekevät. Oman maan mansikka vastapoimittuna <3

 4. KIva, että tartuit haasteeseen! Kehäkukka on muuten myös hieno lääkeyrtti, josta voi tehdä vaikka mitä. Mulla on suunnitelmissa yrittää myös hyödyntää sitä ensi kesänä.
  Hieno motto!

  1. Kiitos vielä ihanasta haasteesta. Olen joskus kurssilla tehnytkin kehäkukasta voidetta, mutta muutoin olen vain popsinut sitä koristeena. Pitäisi laajentaa sen käyttöä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *