Galettet
Taikina
7 1/2 dl vesi
1 tl suola
4 1/2 dl tattarijauho
Täytteet
6 munaa
1 dl juustoraastetta
pekonia
suolaa
mustapippuri
rucola/pinaatti
paistamiseen rasvaa
Sekoita vesi, suola ja tattarijauho käsivatkaimella.
Lisää tattarijauho vähitellen, niin että taikinasta tulee lettutaikinamaisen paksua.
Paista toisella pannulla pekonit kypsiksi.
Lisää paistorasva kuumalle pannulle.
Paista ohuet letut molemmilta puolilta.
Ripottele pannulla olevan, kypsän ohukaisen päälle ohuesti juustoraatetta.
Riko kananmuna keskelle räiskälettä.
Ripota päälle suolaa ja pippuria.
Käännä letun reunoja täytteen päälle.
Jatka paistamista, kunnes kananmuna on hyytynyt ja juusto sulanut.
Tarjoa galettet heti paistetun pekoni ja rukolan tai paistetun pinaatin kanssa.
Saimme ohjeen näihin ihanaan brussiohukaisiin äidiltäni. Ja vaikka blogista voisi luulla minun elävän erilaisilla letuilla, niin ei valitettavasti asian laita ole 😀
Nämä gluteenittomat ohukaiset olivat todella kiva tuttavuus ja ohukaistaikina soveltuu kananmunaa ja maitoa vältteleville.
Tämä resepti piti tulla julki maanantaina, mutta täällä on pidetty sairastupaa ja taapero rajasi tehokkaasti äidin ruutuaikaa. Nyt taapero on arjen riennoissa ja äiti pääsi taas koneelle 🙂