Sinappisilakat

Tätä Kajn sinappisilakoiden ohjetta on taas kyselty, joten päivitetään se tännekin blogiin vanhasta, suljetusta, blogista.

Näitä syödään niin jouluna kuin juhannuksenakin. Itse rakastan kalaruokia, tämän tyyppiset eivät vain oikein ole mieleeni. Olen väärä ihminen arvostelemaan ruokaa. Sanottakoon, että joskus kun muut vielä toivat herkkukauppojen silakoita tarjolle, jäi niitä aina yli, näiden kadotessa nopeasti.

Sinappisilakat

  • 300 g silakkafileitä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 5 dl vettä

Kastike

  • 185 g purkki sinappia (kotisinappi)
  • 2 tl suolaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • tuoretta tilliä

Sotke vesi ja etikka keskenään.
Pistä silakat purkkiin, johon saa kannen.
Kaada neste purkkiin kalojen päälle.
Anna silakoiden olla purkissa yön yli tai 12 h.

Valuta silakat.
Sekoita kastikeainekset.
Laita silakat ja tilli purkkiin niin, että ne tulevat kerroksittain, ensin silakat, sitten tillit ja niin edelleen.
Kaada kastike silakoiden päälle.
Nosta purkki jääkaappiin tekeytymään 2-3 vuorokaudeksi.

Tarjoa silakat esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Leave a Comment