(n. 3 pellillistä)
- n 200 g kivettömiä taateleita
- 250 g rasvaa
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl rouhittua hasselpähkinää
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- Koristeeksi manteleita
Leikkaa taatelit hyvin pieniksi kuutioiksi.
Sekoita sokeri pehmeään rasvaan ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää hienonnetut taatelit ja pähkinät sekä jauho-soodaseos.
Leivo taikinasta kolme tankoa (halkaisija n. 3 cm).
Kääri taangot leivinpaperiin tai muoviin ja anna kovettua kylmässä.
Voit säilyttää tangot paistamatta parikin viikkoa pakkasessa.
Leikkaa tangot terävällä veitsellä n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Korista mantelin puolikkailla ja paista 200 c n. 10 min.
Paistamisen kanssa saa olla todella tarkkana, keksit kypsyvät helposti liikaa ja muuttuvat liian rapeiksi. Tai ehkä se on tottumiskysymys, itse olen tottunut syömään ne sisus pikkuisen pehmeänä ja toisesta pellillisestäni ja pehmeys kaukana, ne olivat hyvin rapsakkaita ja silti kaukana palamisesta.
Kurkkaa myös taatelikakun ohje.