Joulun kahvipöytiä koristaa usein taatelikakku. Se kuuluu niihin joululeivonnaisiin, jotka kuuluu tehdä kauan ennen nauttimista. Se nimittäin paranee, kun saa tekeytyä viileässä.
Valmista taatelikakku useita päiviä ennen, kuin aiot syödä sen. Säilytä se tarjoiluun saakka viileässä. Taatelikakku säilyy kuivumatta, kun pidät sen vuoan peittämänä lautasen päällä.
Taatelikakku
noin 20 palaa
Taatelisose
1 1/2 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1½ dl sokeria
Lisäksi
150 g voita
3 dl piimää
2 munaa
½ dl tummaa muscodavosokeria
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 rkl kahvia
Pinnalle
tomusokeria tai kaakaojauhetta
Ohje
Pilko taatelit ja keitä soseeksi veden ja sokerin kanssa.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi soseeseen.
Jäähdytä aineet haaleaksi.
Sekoita piimä, munat kulhossa.
Sekoita loput aineet toisessa kulhossa.
Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi taatelisoseen kanssa. Älä vatkaa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 2½ litran vetoiseen vuokaan tai kahteen litran vuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Jos paistat kaksi kakkua litran vuoissa, on paistoaika noin 50 minuuttia.
Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa vadille.
Sirottele kakun päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta koristeeksi ennen tarjoilua.
1 thought on “Taatelikakku”