Toscanalainen sienikeitto
- 500 g männynleppärouskuja
- 200 g herkkutatteja
- 4 valkosipulin kynttä
- 4 rkl öljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 6 dl kasvisliemi
- 4 leipäviipaletta
- persiljaa
- parmesanjuustoa
- suolaa
- pippuria
Tarjoa keiton kanssa leipää
Hienonna 3 kpl valkosipulin kynsiä ja kuullota ne öljyssä kattilan pohjalla.
Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi kattilaan.
Keitä tuoretta tomaattimurskaa 10-15 min. säilöttyä kauemmin, jopa tupla ajan.
Lisää puhdistetut ja paloiksi pilkotut sienet, pakastettuja sieniä käyttäessäsi lisää joukkoon myös mahdollinen sienistä tullut neste.
Keitä kunnes sienet pehmeitä n. 5-10 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Hiero paahdettua leipää halkaistulla valkosipulin kynnellä ja sivele leipä sitten öljyllä tai silppua valkosipuli ja ripottele se leivälle.
Korista keitto persilja silpulla ja parmesaanilla.
Kumpikaan sienistä ei pidä pitkästä keittämisestä, joten lisää ne juuri ennen tarjoilua keittoon muhimaan.
Sienten keräämisestä voit lukea lisää täältä.