Fenkoli-pastasalaatti

350 g makaroonia
1-2 fenkolia
2 dl keitettyjä papuja/papusekoitusta
1 prk (165 g ,paino ilman nestettä) kalamataoliiveja
Parmesaanijuustoa rasteena

Kastike

2 valkosipulin kynttä
3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
3/4 dl mietoa öljyä (esim. auringonkukkaöljy)
3 rkl kevätsipulinvarsia/ruohosipulia silputtuna
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria tai hunajaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

Parmesaanijuustoa raasteena/viipaleina
Sipulinvarsia silppuna
(Oliiviöljyä
Lehtipersiljaa)

Jos fenkolissa on vihreitä lehtiä säästä ne salaatin koristeeksi.

Keitä pasta ja lisää viimeisen 3 minuutin ajaksi ohuet fenkolin siivut kypsymään samaan veteen. Valuta pasta.

Tee kastike:
Kuori ja hienonna valkosipuli.
Lisää etikka.
Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
Lisää silputut sipulinvarret.
Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.

Sekoita kastike pastan ja fenkolin joukkoon.

Lisää pastan joukkoon (huuhdotut) pavut, oliivit ja parmesaaniraaste sekä silputtuja sipulinvarsia (lehtipersiljaa). Sekoita.

Nosta salaatti viileään ja anna sen tekeytyä vähintään tunti. Lisää tarjoillessa päälle parmesaaniraastetta, yrttejä ja fenkolin lehtiä sekä oliiviöljyä.

Leave a Comment