Glögiglasyyri ankkaa joulupöytään

Glögiglasyyri on herkullinen. Valmista se etukäteen! Glögiglasyyri toimii esimerkiksi ankan, possun ja hanhen kanssa. Maku ei ole liian jouluinen, joten se sopii myös kesän grillikauteen. 

Glasyyrin keittämistä varten tarvitsen ruoanlaittolämpömittarin

Glögiglasyyri

  • 2 dl   glögiä (punaviinipohjaista)
  • 1 dl  fariinisokeria
  • 1 tl  inkivääriä
  • 1 tl  kanelia
  • 3-4 neilikkaa
  • 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1-2 tl  rosmariinia


Laita kaikki glögiglasyyrin ainekset kattilaan
Kiehauta
Siivilöi mausteet pois
Jatka keittämistä, kunnes seoksen lämpötila on 108 astetta.
Anna jäähtyä kunnolla.

Älä keitä liian kovalla lämmöllä, ettei glasyyristä tule kitkerää.

Valele glasyyrillä lihan ruskistettu pinta, ettei se pala lihaan kiinni ruskistusvaiheessa.

Ankanrinta

  • Ankanrintaa (2 rintaa 2-4:lle henkilölle riippuen palojen koosta)
  • suolaa 
  • pippuria
  • glögiglasyyriä


Valmista glasyyri etukäteen ja anna sen jäähtyä kunnolla.

Laita uuni kuumenemaan 160-asteeseen.
Tee huoneenlämpöiseen ankanrintaan ristikkäisviiltoja. Viillot tulevat vain rasvaan, ei lihaan saakka. 
Laita ankanrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja paahda, kunnes nahka on saanut kauniin värin. 
Käännä, mausta ruskistettu puoli suolalla ja pippurilla ja valele glasyyrillä. Paahda myös toiselle puolelle kaunis väri, valele lopuksi molemmat puolet glasyyrillä ja nosta uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. 
Laita 160-asteiseen uuniin noin 6-10 minuutiksi riippuen ankanrintojen koosta, kauanko olet paahtanut pannulla ja kuinka kypsäksi haluat lihan valmistaa. 
Ota uunista, kääri folioon, anna vetäytyä noin 5-10 minuuttia, valele vielä kerran glasyyrillä, leikkaa paksuhkoiksi siivuiksi ja tarjoile. 

Vinkki

Tarjoa ankan kanssa esimerkiksi näitä helppotekoisia seesamipapuja.

5 thoughts on “Glögiglasyyri ankkaa joulupöytään”

Leave a Comment