Herkkupuuro

Aamupuuro on “salainen” kikkani säästää huimia summia vuodessa. Arkisin puurossani on puurohiutaleita, vettä ja suolaa. Talvisin lorautan päälle tilkan öljyä torjumaan kuivanahkaisuutta. Toki joskus hemmottelen itseäni ja lisään puuroon hunajaa, marjoja tai raejuustoa aivan riippuen aamusta ja siitä, koska aion nauttia lounaan.

Kesäisin asiat ovat paremmin. Mökillä äidin kattiloiden ääressä minua hemmotellaan; saan herkkupuuroa, joka pitää nälkää paremmin kuin arkipuuroni.

Herkkupuuro

  • Muumimukillinen kylmää vettä kattilaan
  • Kourallinen isoja kaurahiutaleita
  • Hiukan ruishiutaleita
  • Halutessa myös hiukan leseitä ja tattarihiutaleita 
  • Suolaa
  • Maitoa

Sekoita kaikki ainekset kylmään veteen.
Kiehautetaan ja haudutetaan kannen alla kypsäksi.
Kun puuro on kiehahtanut, levyn voi kääntää pois päältä ja käydä aamu-uinnilla sillä aikaa kun puuro hautuu.
Puuro haudutetaan mukavan löysäksi, jos se hautuu liian tönköksi lisää joukkoon kiehuvaa vettä tai enemmän maitoa.
Juuri ennen tarjoilua joukkoon lisätään tilkka maitoa.


Määrä on per syöjä.
Muumimuki on n. 3 dl.

Leave a Comment