Kyyttöjä ja kalkkunoita Majalevon pientilalla

Useamman vuoden pyörinyt #suuntanaomavaraisuus -yhteiskirjoitussarja on laajentunut nyt videoihin joista ensimmäinen on tässä. Ensimmäisessä osassa tutustutaan kasvuvyöhykkeellä 3 sijaitsevaan Majalevon pientilaan, jossa omavaraisuutta kohden on pyritty useita vuosia.

Majalevosta löytyy Vieno Nenosen kantaa olevia kyyttöjä, hevosia, vuohia, erilaisia siivekkäitä ja vaikka ja mitä. Videolla Hanna lypsää vuohta, kertoo Herkosta, kyyttösonnista jonka olemassa olo on ihme sekä esittelee miten erivärisiä kananmunia heidän parvestaan tulee.

Tämä oli toinen vierailuni Hannan luona ja palasin molemmilta reissuilta äärimmäisen inspiroituneena. Omavaraisuutta voi tavoitella monella eri tavalla. Meillä omavaraisuuteen pyrkiminen näkyy kasvimaalla, Hannalla taas on laajempi lähestymistapa asiaan.

#suuntanaomavaraisuus -videot ilmestyvät sitä mukaan kun saan niitä kuvattua ja editoitua. Tervetuloa seuraamaan.

Majalevon Instagram

4 thoughts on “Kyyttöjä ja kalkkunoita Majalevon pientilalla”

 1. Vau, tosi magee video ☺️
  Esille tuli hyvin se miten pieni omavaraispuuhastaja on varsin yksin, ei lomittajia tai muuta tukea, on vaan jaksettava tuli mitä tuli.
  Hiukan ankkojen lisäksi meinaa iskeä kyyttö-kuumekin…
  Mutta jäitä hattuun, mutta eikö pari kivaa kyyttöä olisi niin kiva juttu.. äääh lisää jäitä vaan hattuun, isompi hattu tarvitaan ☺️.
  Hieno video!

  Reply
  • Suosittelen, että et ajattele yhtään kyyttöjä, ne ovat nimittäin ankkojakin sympaattisempia 😉

   Tosin kyyttöjen pito olisi harvinaisen rodun elinvoimaisena pitämistä ja niillä on kuulemma luonnetta…

   Reply
   • Täytyy miettiä kyyttöä ainakin pari päivää lisää, ehkäpä muutaman vuoden.
    Jotta ehtisi ainakin navetan korjata ja saisi lisää heinien säilytystilaa kuten myös heinien käsittelykapasiteettiä jotta olisi perusfasiliteetit kasassa kyyttöjä ajatellen.
    Ankat vois olla helpompi alkuun ☺️

    Reply

Leave a Comment