Lämmin kasvissalaatti

300 g kukkakaali
kesäkurpitsa
3 paprikaa
salaattia
fetaa

Kasvisten marinadi:


öljyä
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria
1/2 tl hunajaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Huuhdo kasvikset.
Leikkaa kasvikset vähän tulitikkulaatikkoa pienemmiksi lohkoiksi.
Paahda kasviksia uunissa grillivastuksen alla n. 15 minuuttia.


Valmista marinadikastike sekoittamalle keskenään öljy, sitruunamehu, mustapippuri ja hunaja.

Mikäli hunaja on kovaa, saat sen juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa lämmittämällä.

Nosta kasvikset uunista.
Valele kasvikset lämpimänä kastikkeella.

Anna kasvisten jäähtyä hetki ja sekoita salaatinlehdistä ja fetasta salaatti.
Kaada haaleat kasvikset salaatin päälle ja nauti.

Tästä värikkäästä salaatista syö joko neljä alkupalana tai kaksi nälkäänsä. Paahtaminen korostaa kivasti kasvisten makua ja tekee paprikoista makeita. Tarkoituksena on paahtaa kasviksista vain hivenen pehmeitä eli ne saavat pysyä napakoina.

Mikäli salaatti ei maita, on tämä kasvispaistos mainio lisuke esimerkiksi grilliruokien kaveriksi.

Leave a Comment