Lasimestarinsilli

Lasimestarinsilli kuuluu niin joulu- kuin juhannuspöytään. Se nautitaan usein keitettyjen perunoiden tai leivän kanssa.

Lasimestarinsilli

1 kevytsuolattu silli

Liemi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 1/2 dl sokeria

Kasvikset

  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • kevätsipulin varsi
  • pieni pala piparjuurta
  • 1 porkkana
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita
  • 3 tl sinapinsiemeniä
  • 1 -2 laakerinlehteä

Perkaa sillistä sisukset pois.
Laita kala likoamaan kylmään veteen jääkaappiin, suljettuun astiaan, noin vuorokaudeksi.

Keitä liemi.
Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään ja kuumenna ne kattilassa kiehuvaksi.
Jäähdytä liemi.

Kun liemi on jäähtynyt.
Leikkaa porkkana siivuiksi ja sipulit renkaiksi.
Raasta kuorittu piparjuuri.

Huuhtele ja valuta silli.
Ota halutessasi selkäruoto pois ja suurimmat helposti lähtevät ruodot pois.
Leikkaa sillistä noin sentin levyisiä siivuja, voit tehdä sen veitsellä tai saksilla.

Täytä purkit niin, että laitat kerroksittain silliä, kasviksia ja mausteita.
Kun purkit ovat täynnä kaada liemi purkkeihin.

Laita purkit jääkaappiin tekeytymään 2-3 päiväksi.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja leivän kanssa.

Ohjeesta tulee 2 pientä purkkillista lasimestarin silliä.

Leave a Comment