Ennen kakun tekoa, lue ohje huolella läpi. Valkosuklainen mustikkajuustokakku on periaatteessa helppo tehdä. Tämä kakku tehdään kolmessa osassa; ensin tehdään pohja, sitten osa kakusta ja sen hyydyttyä loppu kakku.
Tähän kakkuun tarvitset korkean kakkuvuoan, ainakin 8 cm korkean. Itse käytin säädettävää vuokaa. Tämän kakun halkaisija on 18 cm ja korkeus n. 8 cm.
Valkosuklainen mustikkajuustokakku
Pohja
- 180 g vaaleita (gluteenittomia) keksejä
- 75 g voita
Juustokakun massa
- 200 g valkosuklaata
- 300 g tuorejuustoa
- 4 dl kermaa
- 4 rkl sitruunamehua
- vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria
- 1-3 rkl tomusokeria
- 200 g mustikoita
- 6 liivatelehteä
Pohjan teko
Murskaa keksit hienoiksi.
Sulata voi.
Sekoita voi ja keksin murut keskenään.
Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
Juustokakku massan teko, vaihe 1
Rouhi valkosuklaa aivan hienoksi “jauhoksi”.
Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja laita niiden liuottamiseen tarvittava vesi kiehumaan.
Kiehauta mustikat, muussaa ne halutessasi.
Mausta mustikat 2 tl sitruuna mehua ja pienellä määrällä tomusokeria. Maista.
Lisää joukkoon 2 liivatelehteä, jotka on kylmässä vedessä liotettua ja kuivaksi puristettu ja liuotettu tilkkaan kiehuvaa vettä.
Sekoita hyvin.
Anna mustikkahillokekattilan jäähtyä vesihauteessa.
Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi lisää joukkoon ripaus vaniljaa tai vaniljasokeria.
Lisää kermaan tuorejuusto ja suklaa.
Makeuta tomusokerilla.
Maista, että seos on sopivan makeaa.
Lisää joukkoon 3 veteen sulatettua liivatelehteä.
Nostele osa taikina massaa keksipohjan reunoille, niin että keskelle jää avoin tila. Huolehdi, että juustokakkumassa on reunoilta tiivis.
Kaada keskelle mustikkahilloke.
Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, ettei mustikka pääse valumaan pois paikaltaan.
Lisää loppu juustokakkumassa vuoan sivuille ja mustikkahillon päälle. Nosta loppu kakkumassa, mikäli sitä riittää, osittain mustikkasydämen päälle.
Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Kakun hyydyttyä sekoita
- 1 dl kermaa vaahdotettuna
- 100 g tuorejuustoa
- 0,5-1 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Liota liivatelehti kylmässä vedessä ja sulata se sen jälkeen kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan vatkaten.Laita loppu juustokakkumassa kakun päälle niin, että mustikkainen sydän jää piiloon.
Anna kakun jähmettyä vielä jääkaapissa vähintään tunti.