Pohja
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl tattarijauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
80 g (3 riviä) tummaa gluteenitonta suklaata karkeana rouheena
2 tl leivinjauhetta
vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1 dl kylmää vahvaa kahvia
1 1/2 dl öljyä
voita voiteluun
Kananmunat voi korvata banaanilla
1 kananmuna = 1/2 banaania
Kuorrutus
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
1/2 dl voisulaa
nomparelleja/koristeita koristeluun
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele leivinpaperi voilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Leikkaa suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Sekoita kuiva-aineet, mukaan lukien suklaa, keskenään.
Lisää kuivat aineet, kahvi ja öljy vuorotellen ja samalla sekoittaen muna-sokerivaahdon kanssa.
Kaada taikina tasaisesti uunipellille, jonka päällä on voideltu leivinpaperi.
Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen ainekset, kuorrutus levitetään lämpimälle paistokselle.
Kuorrutteen tulee olla sopivan paksua, ei aivan juoksevaa.
Levitä kuorrute lämpimälle mokkapalapohjalle.
Koristele pinta nomparelleilla.
Anna mokkapalojen jäähtyä ennen leikkaamista.
Vinkki:
Nämä mokkapalat olivat todella mokkaiset ja suklaiset. Mikäli kaipaat täyteläisempää makua, niin korvaa puolet taikinaan tulevasta kahvista maidolla tai kermalla.
Mokkapaloista saa maidottomat katsomalla, että suklaa on maidoton ja korvaamalla voin öljyllä.
Ohje on julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2019. Nyt päivitin ohjeeseen, miten olen valmistanut nämä mokkapalat ilman kananmunia.